Ponta merge la Chişinău unde se va întâlni cu premierul Leancă. Se discută acordul cu UE şi criza din Ucraina

Premierul Victor Ponta va efectua o vizită de două zile în Georgia, dar cu o escală la Chişinău, unde va avea o întrevedere cu prim-ministrul Iurie Leancă, arată un comunicat transmis de Guvern şi citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 14:45
Ponta merge la Chişinău unde se va întâlni cu premierul Leancă. Se discută acordul cu UE şi criza din Ucraina

În Georgia, premierul va fi primit de președintele Georgiei Giorgi Margvelașvili și va avea convorbiri cu omologul său georgian Irakli Garibașvili. De asemenea, va avea o întrevedere cu președintele Parlamentului David Usupașvili.

Victor Ponta a declarat că obiectivul principal al discuţiei va viza situaţia din Ucraina, dar şi parteneriatul celor două ţări cu Uniunea Europeană.

„Merg în cele două ţări care au semnat Acordul de Parteneriat cu Uniunea Europeană. Merg cu un mesaj foarte clar, să aflăm ce au nevoie din partea României, din partea Europei pentru ca aceşti paşi pe care i-au făcut la Vilnius să continue într-un ritm chiar mai rapid. Plus, evident, o consultare cu ambii premieri, mai ales cu cel al Moldovei, privind poziţia noastră comună referitoare la situaţia din Ucraina”, a spus Victor Ponta, la România TV.

De asemenea, vizita premierului Victor Ponta în Georgia reprezintă, „un mesaj clar de sprijin pentru aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei, având în vedere și contextul dat de evoluțiile actuale din regiune. Vor fi abordate cu oficialii georgieni modalitățile concrete de sprijin de către România în ceea ce privește parcursul european al Georgiei”, potrivit comunicatului de presă transmis de Executiv.

În perioada 2013-2014, Ambasada României la Tbilisi desfășoară mandatul de Ambasadă Punct de Contact (CPE) NATO în Georgia. România este principalul contributor, cu 38 de persoane dislocate în teren, la activitatea Misiunii de Monitorizare a Uniunii Europene Georgia, care monitorizează implementarea Acordului de Încetare a Focului, încheiat în august 2008.