Ponta motivează alianţa cu PPDD: Guvernarea merge până în 2016, indiferent ce se întâmplă la prezidenţiale

Victor Ponta a explicat, la România TV, de ce a trebuit PSD să încheie alianţa cu PPDD. În primul rând, era nevoie de un aliat pentru a contracara în administraţia politică locală noua alianţă dintre PNL şi PDL. Al doilea considerent este legat de nevoia de a oferi o asigurarea suplimentară privind stabilitatea guvernării până la alegerile din 2016, indiferent de cine va fi preşedintele României din noiembrie 2014.

09 iun. 2014, 19:45
Ponta motivează alianţa cu PPDD: Guvernarea merge până în 2016, indiferent ce se întâmplă la prezidenţiale

Victor Ponta a negat faptul că alianţa cu PPDD reprezintă o schimbare în relaţiile sale cu mentorul acestui partid, Dan Diaconescu, fiind astfel exclusă numirea lui Dan Diaconescu ca ministru. „Protocolul se semnează cu partidul, iar preşedintele este doamna Simona Man (…) În materie de miniştri, şi pe vremea guvernului USL existau două criterii: susţinerea politică şi capacitatea mea de a lucra cu ministrul respectiv”, a declarat Victor Ponta.

Pesedistul i-a acuzat pe liberali că au renunţat la angajamentele pe care şi le-au luat în faţa electoratului la alegerile locale din 2012, când spuneau că vor să-i scoată de democrat-liberali din funcţiile de conducere din teritoriu preferând să încheia acum alianţe cu PDL. „Ne-am uitat cu cine putem face majorităţi şi nu avem cu cine decât cu PPDD”, a motivat Ponta.

Mai mult, Ponta a afirmat că îşi doreşte o colaborare cu PPDD şi la nivel central. „Vreau să-i avem în majoritatea parlamentară pentru că mesajul este: ‘Ce se întâmplă la prezidenţiale nu influenţează guvernarea’. Guvernarea continuă aşa până în 2016”, a motivat Victor Ponta.