NEGOCIERI. PPDD ar putea intra la guvernare. Ponta: Nu exclud să primească un post de MINISTRU

PPDD ar putea fi cooptat la guvernare. Victor Ponta şi Liviu Dragnea au avut miercuri, la Palatul Parlamentului, o primă rundă de negocieri cu conducerea PPDD, în care s-a decis încheierea unui protocol de colaborare între cele două partide, inclusiv la nivel guvernamental. Ponta nu a exclus ca partidul lui Dan Diaconescu să primească şi un post de ministru.

RomaniaTV.net
04 iun. 2014, 12:43
NEGOCIERI. PPDD ar putea intra la guvernare. Ponta: Nu exclud să primească un post de MINISTRU

Victor Ponta a declarat, după negocieri, că PSD şi PPDD ar putea semna săptămâna viitoare un protocol de colaborare, explicând că cele două partide vor colabora în primul rând la nivel local, dar şi la nivel parlamentar şi guvernamental.

Ponta a admis că este posibil ca PP-DD să intre la guvernare, dar a subliniat că acest lucru nu a fost discutat.

Întrebat astfel dacă PPDD ar putea primi posturi de secretar de stat, Ponta a spus că „este posibil acest lucru, dar nu am intrat în detalii”.

Totodată, premierul nu a exclus ca PPDD să primească şi un post de ministru. „Nu exclud această variantă. Nu a fost nici o decizie astăzi. O să discutăm”, a precizat Ponta.

Premierul a arătat că, dacă se va schimba structura politică a Guvernului, va merge în Parlament pentru un nou vot de încredere.

Viorel Hrebenciuc, despre posibile alianţe PSD-PPDD: În unele judeţe da, nu în toate

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi preşedintele executiv al social-democraţilor, Liviu Dragnea, s-au întâlnit miercuri, la Palatul Parlamentului, cu conducerea PP-DD.

La întâlnire, din partea PP-DD au participat preşedintele formaţiunii, Simona Man, şi secretarul general al partidului, Liviu Neagu.

Dan Diaconescu a propus, luni, liderilor de partide, indiferent de orientarea lor politică, să constituie împreună cu PP-DD ‘Alianţa anti-Băsescu’, care să promoveze în finala pentru prezidenţiale ‘doi oameni care să garanteze că nu vor să-l numească pe domnul Băsescu premier’.

Victor Ponta, UNDĂ VERDE pentru alianţe PSD-PPDD la nivel local şi în Parlament

”Nu ne interesează dreapta sau stânga, ne interesează doar oameni care să îşi dea arama pe faţă’, a afirmat Dan Diaconescu într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Dan Diaconescu a explicat că a lansat invitaţia ‘într-un moment în care PP-DD hotărăşte soarta administraţiei locale, pentru că în 24 de judeţe nu se pot forma majorităţi în consiliile locale şi judeţene’.