Ponta mulţumeşte autorităților implicate în gestionarea manifestărilor ocazionate de Ziua maghiarilor

Premierul Victor Ponta a mulțumit, duminică, autorităților implicate în gestionarea evenimentelor care au marcat Ziua maghiarilor de pretutindeni, transmite Agerpres. El a afirmat că acestea "au acționat exemplar" și au dat dovadă de profesionalism.

RomaniaTV.net
17 mart. 2014, 07:11
Ponta mulţumeşte autorităților implicate în gestionarea manifestărilor ocazionate de Ziua maghiarilor

„Am remarcat profesionalismul cu care instituțiile statului au gestionat acest moment important pentru cetățenii români de naționalitate maghiară. Faptul că nu au existat incidente și provocări care să conducă la o escaladare anormală și inutilă a situației arată că autoritățile și-au făcut bine treaba, oferind cetățenilor un sentiment de siguranță, de protecție și de normalitate”, a afirmat Ponta, potrivit unui comunicat de presă.

El a arătat că modul în care a fost gestionat acest eveniment reprezintă un exemplu de comportament democratic și civilizat din partea autorităților statului, care „chiar și în fața unor discursuri uneori incitante și periculoase” au evitat orice gest care să poate fi interpretat drept „o provocare”.

„Aceasta este normalitatea unui stat european ce își asumă și crede în valorile democratice, în care supremația aparține doar legii și în care drepturile și libertățile cetățenești sunt dublate de responsabilitate și respect față de lege”, a conchis primul ministru.