Ponta: N-a existat nicio consultare cu preşedintele Băsescu înainte de plecarea sa la Bruxelles

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu a existat nicio consultare cu președintele Traian Băsescu înainte de plecarea acestuia la Bruxelles și că ministerele nu au trimis materiale de informare către Președinție.

RomaniaTV.net
20 mart. 2014, 17:13
Ponta: N-a existat nicio consultare cu preşedintele Băsescu înainte de plecarea sa la Bruxelles

„N-a existat nicio consultare. Am întrebat și eu ce plimba președintele în mână pe acolo. Președintele primea niște informări de la misiunea noastră de la Bruxelles cu ceea ce au susținut ministerele în diverse consilii sectoriale. (…) Misiunea noastră la Bruxelles, ambasadorii noștri sigur că țin de MAE, dar sunt numiți și lucrează cu președintele. (…) Către Președinție ministerele nu au trimis nimic”, a spus Ponta, la Pitești, într-o conferință de presă.

El a mai spus că președintele nu știe ce să spună la Bruxelles despre anumite teme ce țin de Guvern.

„Ce-o să spună dânsul despre deficitul bugetar sau despre prețurile la energie, că se interesa ce-o să spun eu luni, sau ce-o să spună de câți bani avem în programul de competitivitate începând cu anul 2015 când va fi pensionar. Evident că nu știe”, a adăugat Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost prezent, joi, la Pitești, unde a avut întâlniri cu reprezentanții Uzinei Dacia, cu primarul din Mioveni și a susținut o conferință de presă, printre alții, alături de vicepremierul Daniel Constantin și primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc.

Președintele Traian Băsescu se află joi și vineri la Bruxelles, pentru a participa la lucrările Consiliului European, dar și la Summitul Partidului Popular European.