Ponta: N-o să fiu mândru să trăiesc într-o ţară ce măcelăreşte animale. Acesta este mesajul şi semnalul meu

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că mama sa a adoptat un maidanez şi că a făcut public acest lucru pentru a îndemna românii să adopte câini, spunând că adopţia ar trebui să fie prima soluţie şi că nu ar fi deloc mândru să trăiască "într-o ţară care măcelăreşte animale".

28 sept. 2013, 16:28
Ponta: N-o să fiu mândru să trăiesc într-o ţară ce măcelăreşte animale. Acesta este mesajul şi semnalul meu

Premierul Victor Ponta a fost întrebat de jurnalişti dacă fotografia cu un maidanez adoptat de mama sa şi postată de Victor Ponta pe o reţea de socializare este un mesaj pentru români.

„Ca să fiu sincer, mama l-a adoptat pe Fredy. Că aşa îl cheamă. Categoric, da. Am spus foarte clar că problema câinilor maidanezi, mai ales când s-a pus în balanţă cu viaţa unui copil, a unor oameni, e clar că trebuie făcut ceva. Parlamentul a adoptat legea, autorităţile locale au acum instrumentele necesare, dar mi-aş dori enorm de mult să nu se treacă la faza a treia, pe care o cunoaşteţi. Există două faze anterioare: faza de adopţie şi faza de sterilizare, de păstrare în adăposturi. Mi-aş dori, dacă suntem o ţară civilizată, să folosim cât mai mult primele două faze. Acesta este mesajul şi semnalul meu. Nu o să fiu deloc mândru să trăiesc într-o ţară care măcelăreşte animale”, a afirmat Ponta, potrivit Mediafax.

El a mai spus că, pe de altă parte, nici nu se poate trăi „într-o ţară în care copiii sunt omorâţi de câini”.

„E evident acest lucru şi atunci cred că (e necesară – n.r.) o implicare, pentru a se merge cât mai mult pe adopţia câinilor, pe alte soluţii. Până la urmă, primarul singur ce să facă, indiferent că e din Bucureşti sau din Bistriţa? Dacă nu există un anumit efort comun al societăţii, nu se va rezolva niciodată. Nici măcar cu eutanasia nu se va rezolva. Dacă oamenii au în continuare câini în curte şi le dau drumul, o să fie o poveste fără sfârşit, or cred că e nevoie de un efort colectiv pentru a rezolva o problemă reală şi gravă care nu mai putea fi amânată”, a declarat premierul.

Ponta a publicat, joi, pe contul său de Facebook o fotografie în care apare câinele adoptat de mama sa, împreună cu aceasta, dar şi fiica premierului, Irina.

„În poză, între ele, este Fredy – un maidanez care are acum o familie care-l iubeşte!”, a scris Ponta lângă fotografia postată pe reţeaua de socializare.

Citeşte şi: Oprescu, despre eutanasierea câinilor: Dacă rata de adopţie va fi foarte mică, se va respecta legea

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind câinii fără stăpân, după ce Curtea Constituţională a decis că textul legislativ este constituţional.


loading...