Ponta: N-o să fiu niciodată prim-ministrul lui Băsescu. Nici măcar la mişto

Preşedintele PSD, Victor Ponta, spune că propunerea şefului statului cu privire la preluarea postului de premier a fost făcută la "băşcălie". Ponta solicită publicarea tuturor stenogramelor de la consultările şefului statului cu partidele politice.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 09:45
Ponta: N-o să fiu niciodată prim-ministrul lui Băsescu. Nici măcar la mişto

„A fost o băşcălie. O chestie de neseriozitate şi degradantă pentru un preşedinte (…) Un preşedinte ce face băşcălie cu lucrurile importante ale ţării este un preşedinte neserios şi iresponsabil”, a declarat luni Victor Ponta.

Ponta s-a arătat categoric împotriva unei colaborări, din postura de premier, cu preşedintele Băsescu. „Eu nu vreau şi nu o să fiu niciodată prim-ministrul lui Traian Băsescu. Eu nu sunt nici Emil Boc, nici Mihai Răzvan Ungureanu să mă pună Băsescu în funcţii când vrea el, nici măcar la mişto”, a spus pesedistul.

Ponta a precizat că va solicita publicarea tuturor stenogramelor de la întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu partidele politice.

„O să facem o solicitare oficială ca domnul Băsescu – iată, avem o premieră: stenograme de la întâlnirea cu preşedintele – să dea toate stenogramele pentru că, vă reamintesc, cu noi s-a văzut la ora 16.00, dacă nu mă înşel. Înaintea noastră a avut discuţii cu UDMR, UNPR şi minorităţile, când probabil deja le-a spus cine va fi prim-ministru. Sau, oricum, în niciun caz nu le-a spus de Ponta. După care a avut discuţii cu PDL şi, în mod sigur, nu le-a spus nimic de Ponta”, a spus el.

Ponta a amintit că, la o oră şi jumătate după întrevederea USL cu preşedintele, Mihai Răzvan Ungureanu era deja la Cotroceni.

„La o oră şi jumătate după, era domnul Ungureanu la Cotroceni. Să înţeleg că eu la ora patru jumătate l-am refuzat pe domnul Băsescu şi domnul Ungureanu la cinci jumătate a venit la Cotroceni? Adică ce e domnul Ungureanu, un fel de înlocuitor al meu, un fel de nechezol? Dacă nu avem cafea naturală, nu vrea Ponta, hai să-l punem pe Ungureanu. Cred că a şi vrut să-l umilească pe premierul actual”, a spus Ponta.

El a oferit şi o explicaţie pentru care nu a anunţat public oferta ce i s-a făcut de către preşedinte. „Eu nu pot să vin să relatez bancurile proaste ale preşedintelui”, a conchis Ponta.