Ponta, NERVOS la moţiune. Vezi de ce s-a certat cu minorităţile VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a avut un schimb aprins de replici cu deputatul minorităţilor Nicolae Păun, vineri la votul moţiunii de cenzură. Totul ar fi pornit de la declaraţiile lui Crin Antonescu, de la tribuna Parlamentului, în care acesta le cerea imperativ minorităţilor să voteze moţiunea altfel "nu îi va mai căuta nimeni".

RomaniaTV.net
28 apr. 2012, 13:44
Ponta, NERVOS la moţiune. Vezi de ce s-a certat cu minorităţile VIDEO

Martor la ceartă, deputatul  PSD Mădălin Voicu a spus că Nicolae Păun, dar şi alţi membri ai grupului minorităţilor au fost foarte „iritaţi” de discursul lui Antonescu, astfel că unii dintre ei au decis să nu mai vină să voteze moţiunea, deşi promisese acest lucru USL-ului.

Voicu a explicat că au existat discuţii cu cei de la minorităţi, iar USL aştepta „cel puţin 6 voturi” din partea acestora, inclusiv din partea deputatului Nicolae Păun.

Între timp a vorbit Crin Antonescu, care a avut, la un moment dat, într-un pasaj,  o ţintă, o adresă directă către minorităţi, unde spunea că acum trebuie să se hotărască şi să se decidă cum votează că altfel nu vor mai fi băgaţi în seamă. Chestie care pe unii i-a iritat. (…) Au foarte iritaţi, printre care şi Nicu Păun. Acum nu ştiu dacă pe drept cuvânt sau nu. Unii probabil au găsit un motiv să se eschiveze să nu mai voteze moţiunea. Cert este că din 6 sau 7 cu care vorbisem, 4 şi-au ţinut cuvântul şi au venit şi au votat”, a povestit Mădălin Voicu, la România TV.

Deputatul PSD a arătat că Victor Ponta a fost foarte nervos tocmai din cauză că unii nu şi-au respectat cuvântul dat.

De aceea, Victor Ponta era nervos. Noi ne aşteptam ca cei cu care am vorbit să se ţină de cuvânt. Unii şi-au ţinut cuvântul, alţii nu au venit. De exemplu, Ganţ n-a venit deloc. Vainer a venit şi a votat pentru moţiune„, a spus Voicu. 

El a amintit că, după votarea moţiunii, Victor Ponta a avut o întâlnire cu grupul minorităţilor naţionale.

„Victor Ponta s-a dus la grupul parlamentarilor minorităţilor, le-a mulţumit şi a rămas că ne susţin”, a conchis deputatul PSD.

La dezbaterea de vineri a moţiunii de cenzură, liderul Crin Antonescu s-a adresat, de la tribuna Parlamentului, minorităţilor, cerându-le să participe la vot.

„Nu aveţi dreptul azi să vă ascundeţi. Votaţi într-un fel sau altul, pentru că, dacă vă ascundeţi azi, nu vă va mai căuta nimeni. Înseamnă că astăzi, cei care nu exercitaţi un vot, înseamnă că demisionaţi definitiv din condiţia de parlamentar român”, a spus Antonescu.

În replică, deputatul Aurel Vainer, de la Grupul minorităţilor naţionale, a spus că s-a simţit, alături de colegii săi de grup, extrem de lezat de tonul folosit în discursul său de către liderul PNL Crin Antonescu, care le-a cerut imperativ să voteze moţiunea.

Liderul PNL a revenit cu un drept la replică, arătând că nu a intenţionat să lezeze pe nimeni prin cuvintele sale şi că îi cere scuze, în mod personal, deputatului Vainer dacă acesta s-a simţit lezat.

Vainer a ţinut şi el să spună de la tribună că îi acceptă lui Antonescu scuzele prezentate, dar i-a adus aminte acestuia că este istoric şi că trebuie să fie mai atent atunci când rosteşte unele cuvinte cu conotaţii istorice.