Ponta: Nu am stabilit o întâlnire cu UDMR, doar cu minorităţile şi UNPR

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu a stabilit o întâlnire cu UDMR în vederea discutării sprijinului parlamentar pentru Cabinetul său, ci doar cu grupul minorităţilor şi cu UNPR.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 09:28
Ponta: Nu am stabilit o întâlnire cu UDMR, doar cu minorităţile şi UNPR

Ponta a precizat că la ora 13.00 se va vedea cu grupul minorităţilor, iar la ora 14.00 cu grupul UNPR, la Palatul Parlamentului.

El a mai precizat că întâlnirea informală cu membrii propuşi ai Cabinetului va avea loc la ora 17.00, la sediul USL.

Premierul a declarat şi că are obligaţia să asigure o majoritate cât mai solidă pentru Guvernul său şi pentru acest lucru este dispus să discute cu cei care au condiţii rezonabile pentru a susţine acest Executiv, el precizând că nu este deranjat dacă UNPR va sprijini Guvernul din Pa

„Dacă m-ar deranja (sprijinul UNPR, n.r.), nu m-aş duce să mă întâlnesc cu ei. Am obligaţia să învăţ din ceea ce nu a funcţionat bine la guvernele anterioare. O majoritate fragilă – de un vot, două, trei – practic tranformă şi Guvernul pe care eu îl conduc într-un Guvern aşa cum a fost Guvernul Ungureanu, într-un Guvern şantajabil”, a spus Ponta.

El a precizat că are obligaţia de a forma o majoritate parlamentară solidă, care să spijine Cabinetul.

„Aşa încât am obligaţia să asigur o majoritate cât mai solidă şi pentru asta sunt dispus să discut cu cei care au condiţii rezonabile pentru a susţine acest Guvern”, a spus Ponta.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a anunţat că miercuri, la ora 13.00, la Parlament va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale. „Am intenţia de a propune celor 17 parlamentari din acest grup un acord de colaborare cu Guvernul”, a arătat premierul desemnat.

Ponta a mai spus că la ora 14.00 va avea o întâlnire şi cu grupul parlamentar al UNPR, iar cu UDMR nu a stabilit încă nimic, dar urmează să o facă.