Ponta: Nu am vorbit direct cu Kovesi, dar sunt sigur că va accepta funcţia

Primul ministru Victor Ponta a declarat, miercuri, că deşi nu a discutat direct cu Laura Codruţa Kovesi despre nominalizarea ei pentru a prelua şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, este convins că aceasta va accepta funcţia.

03 apr. 2013, 15:02
Ponta: Nu am vorbit direct cu Kovesi, dar sunt sigur că va accepta funcţia

Premierul Victor Ponta spune că a făcut doar „demersurile legale” pentru a o propune pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al DNA, dar nu crede că există riscul ca aceasta să refuze să preia postul.

„N-am vorbit direct cu doamna Kovesi, am făcut demersurile legale şi sunt convins că va veni la CSM să-şi prezinte planul de management. Sunt sigur că va accepta. De toţi şase sunt sigur. Sper”, a declarat Victor Ponta, după şedinţa de urgenţă a USL de miercuri, în cadrul căreia s-a decis ca PSD să-şi asume politic Ministerul Justiţiei.

Premierul Victor Ponta a trimis miercuri dimineaţă la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în calitate de ministru interimar la Justiţie, propunerile pentru şefii Parchetelor. Pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lâng Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost propus Tiberiu Niţu, iar pentru funcţia de procuror şef al DNA a fost propusă Laura Codruţa Kovesi.

Dimitrie Bogdan Licu este propunerea Ministrului Justiţiei pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, iar Codruţ Olaru a fost propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ. Alina Mihaela Bica a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al DIICOT, iar pentru funcţia de adjunct al procurorului şef al DIICOT a fost propusă Elena Giorgiana Hosu.

CSM a anunţat, ulterior, că va da avizul pentru candidaţii propuşi de Ponta la şefia Parchetelor abia pe 3 iunie.