Ponta nu exclude să-l lase în locul său pe Oprea la şedinţa CSAT pentru CFR Marfă dacă e în concediu

Publicat: Luni, 29 Iulie 2013 21:39 // Actualizat: Luni, 29 Iulie 2013 21:39 // Sursa: RTV.net

Victor Ponta nu exclude posibilitatea să-l aibă "înlocuitor" pe vicepremierului Gabriel Oprea la şedinţa CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării) în cazul în care preşedintele Traian Băsescu o va convoca în perioada în care el este în concediu, respectiv în prima jumătate a lunii august.

Foto: Mediafax

La finalul întrevederii pe care Victor Ponta a avut-o cu reprezentanţii FMI, CE şi BM, la Palatul Victoria, premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă se va întoarce din concediu în cazul în care preşedintele va convoca o şedinţă a CSAT în prima parte a lunii august, pentru a se discuta situaţia creată la CFR Marfă.

"Să-l convoace domnul preşedinte. De joi, am înlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a mă reprezenta în totalitate, dacă e ceva care apare într-o oră, două ore, domnul vicepremier Oprea are puteri depline", a spus prim-ministrul, citat de Mediafax.

Referitor la CFR Marfă, el a spus că nu a mai vorbit cu Traian Băsescu, dar a făcut trimitere la Hotărârea 73 din 27 septembire 2012 a CSAT, care stipulează, printre altele, că unele privatizări trebuie supuse atenţiei CSAT.

"Cred că e clar cine a semnat hotărârea: Preşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, domnul preşedinte Băsescu. Deci, noi aplicăm hotărârea CSAT, dacă mai e în vigoare. Dacă nu, la primul CSAT o abrogăm, şi atunci nu mai trebuie să prezentăm CFR Marfă. Dar vreau să spun sincer, este o discuţie deja neserioasă", a mai spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti, la finele discuţiilor cu FMI, dacă există o precizare legată de privatizarea CFR Marfă în noul acord, premierul a precizat că există o astfel de precizare, alături de privatizări precum cele de la Hidroelectrica, Nuclearelectrica sau Romgaz.

"Legat de CFR Marfă, miercuri vă prezentăm exact prevederile. Este o prevedere foarte bună pentru România şi foarte proastă pentru unii", a spus Ponta.

Solicitat să precizeze pentru cine anume este o prevedere proastă, Ponta a spus că pentru "toţi cei care se bucură la lucruri mici".

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CFR Marfă CSAT gabriel oprea cfr marfa ponta oprea csat Victor Ponta CSAT
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 aug 23:29
...Ponta, nu poate răspunde convocării la şedinţa CSAT este invitat, fără drept de vot, conform legii, viceprim-ministru Gabriel Oprea. Citeşte şi ...
31 iul 01:54
...acestuia atenţia privind faptul că “acţiunea sa este nedemnă de un preşedinte”. Deutsche Welle mai notează că discutarea privatizării CFR Marfă în cadrul CSAT este un bun pretext pentru ca oameni cu înaltă răspundere în stat să schimbe păreri în această problemă, care ar...
30 iul 09:12
Răspunde | Votează email 0 email
ADI
Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile… Dorobantule , esti "liber" sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti .
29 iul 22:24
...Suprem de Apărare a Ţării) în cazul în care preşedintele Traian Băsescu o va convoca în perioada în care Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.7834
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H