Ponta: Nu întâmplător pe graniţa de Est a Europei au apărut, aşa, peste noapte, ‘iubitori de ecologie’

Premierul Victor Ponta a remarcat miercuri, pe un ton ironic, că apariţia 'iubitorilor de ecologie' la frontiera de est a Uniunii Europene, unde se intenţionează explorarea gazelor de şist, nu este întâmplătoare, potrivit Agerpres.

23 oct. 2013, 20:52
Ponta: Nu întâmplător pe graniţa de Est a Europei au apărut, aşa, peste noapte, ‘iubitori de ecologie’

Întrebat la TVR dacă pe investitorii americani nu-i sperie faptul că în România protestele sunt de natură să determine întreruperea lucrărilor de explorare, după ce Chevron şi-a retras utilajele din comuna vasluiană Pungeşti, Ponta a răspuns că asemenea acţiuni sunt obişnuite la frontiera de est.

‘De speriat nu-i sperie, pentru că acest gen de proteste sunt prezente, cel puţin în cazul gazelor de şist, peste tot pe graniţa de est a Europei – Lituania, Polonia, România – evident că nu întâmplător pe graniţa de est a Europei apar aşa, peste noapte, iubitori de ecologie. Însă, în mod sigur, poate fi la un moment dat un mesaj că americanii sunt goniţi din România”, a afirmat Victor Ponta. El a reiterat preocuparea Guvernului pentru independenţa energetică a ţării.

‘Eu cred că unul dintre obiectivele fundamentale ale României în perioada următoare nu e doar independenţa energetică, să nu mai trebuiască să importăm gaze, energie, ci mai mult decât atât, să fim capabili să asigurăm tot timpul consumul intern la un preţ competitiv, să putem să acoperim cerinţa Republicii Moldova. (…) Energia o văd, alături de IT cele două domenii în care România poate fi cu sprijin american un lider regional şi este un lider regional’, a spus Victor Ponta.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a pledat pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi cu Rusia şi cu China. În acest sens, el a arătat că îşi propune să meargă şi la Moscova, lucru pe care-l va face anul viitor.

 

VEZI SI:

Ponta: Merg şi eu la Bruxelles, şi ce dacă mă întâlnesc cu Băsescu? N-am nimic împotrivă, Doamne fereşte!