Ponta: Nu le-am cerut lui Rus şi Dobre să demisioneze

Premierul Victor Ponta a declarat că a vorbit cu Ioan Rus şi Victor Paul Dobre înainte ca aceştia să demisioneze din postul de ministru şi a susţinut că nu le-a cerut acestora să demisioneze, dar că era necesară o repoziţionare a Guvernului astfel încât acuzaţiile lui Băsescu să fie ignorate complet.

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 19:59
Ponta: Nu le-am cerut lui Rus şi Dobre să demisioneze

El a arătat că Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Afacerilor Externe deveniseră o ţină predilectă a preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi a membrilor PDL, fapt care afecta activitatea celor două instituţii. „Era necesară o repoziţionare a Guvernului, a strategiei, astfel încât ce spune Băsescu să fie ignorat complet”, a spus Ponta, la Antena 3.

Întrebat la ce fel de presiuni s-a referit Ioan Rus atunci când a demisionat, Ponta a afirmat că este vorba de „presiunile publice”.

„Tot ce aveam de discutat cu domnul Rus am discutat şi, deşi ştiu că inclusiv colegi ai dumneavoastră au avut mari suspiciuni, eu sunt absolut convins că domnul Rus este de partea noastră, nu de altă parte, şi pot să bag mâna în foc pentru lucrul ăsta. Şi domnul Dobre în egală măsură. Şi-au asumat o răspundere politică, este bine acum să avem la Ministerul Administraţiei şi Internelor o altă conducere, dar în acelaşi timp nu am fost de acord şi voi respinge orice acuzaţie de genul «Nu au vrut…»”, a spus premierul Ponta, preşedinte al PSD şi lider al USL.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Citeşte şi Ponta: Nu am reproşuri pentru Rus, Dobre şi Marga