Ponta: Nu m-am legat de familia lui Băsescu. Nervozitatea lui confirmă că e ceva necurat acolo VIDEO

Premierul Victor Ponta afirmă că nu s-a legat de familia preşedintelui Traian Băsescu, aşa cum a procedat şeful statului în vară cu bona şi copiii săi plecaţi în vacanţă. Şeful Executivului a caracterizat ultimele declaraţii ale preşedintelui la adresa sa drept o mizerie suburbană.

RomaniaTV.net
14 nov. 2013, 19:35
Ponta: Nu m-am legat de familia lui Băsescu. Nervozitatea lui confirmă că e ceva necurat acolo VIDEO

„Nu o cunosc, nu am nicio problemă şi nu mă interesează familia preşedintelui Băsescu. N-am vorbit niciodată şi nici n-o să vorbesc despre familia domniei sale. Consider că este subuman, o mizerie fără nicio limită să te iei mereu de familia adversarului politic aşa cum a făcut preşedintele Traian Băsescu astă-vară când se certa cu bona mea şi cu copii apropo de vacanţă. Asta ţine de mizeria tipică a lui Traian Băsescu”, a spus Victor Ponta la România TV.

Premierul a adăugat că faptul că Băsescu a contractat un credit important de la o bancă în condiţiile în care mulţi români nu mai pot apela la un astfel de împrumut reprezintă o sfidare şi că ar trebui cercetat dacă procurorii îşi folosesc funcţia publică pentru interesele private ale preşedintelui.

„În momentul în care niciun român obişnuit nu reuşeşte să obţină un credit de la o bancă de stat, CEC, preşedintele obţine un credit important, 1 milion de euro, şi în acelaşi timp îl sună pe ministrul de Finanţe şi-i spune să nu cumva să-l schimbi pe şeful băncii, aia care îmi dă credit doar mie şi vouă nu, în momentul în care consilierul prezidenţial pe care îl plătiţi dvs. din taxe se ocupă de prospecţiuni de terenuri, să vadă ce teren e bun să-l cumpere preşedintele, în momentul în care un procuror pentru care preşedintele dă telefon la procurorul general şi bate cu pumnul în masă „pune-l în funcţii mari” cercetează exact acele terenuri cu şase luni înainte, cred că este de datoria Parlamentului de a elucida în care măsură o persoană publică, preşedintele ţării, folosind alte persoane publice, un consilier prezidenţial, un procuror, un preşedinte de bancă de stat, îşi folosesc funcţiile pentru interese personale într-o perioadă în care acelaşi preşedinte a tăiat pensii, salarii, a mărit TVA şi în acelaşi timp nu are nicio problemă să arunce 1 milion de euro şi să spună „faceţi şi voi românii ca mine”. E un gen de sfidare tipică preşedintelui. (…) Eu cred că preşedintele nu are nimic de ascuns. Nervozitatea domniei sale, jignirile pe care le adresează tuturor celor care îndrăznesc să vorbească despre acest subiect, confirmă faptul că este ceva necurat acolo”, a spus Ponta la România TV.

Ponta a precizat că l-a întrebat pe preşedintele Senatului, Crin Antonescu, dacă mai susţine ideea înfiinţării comisiei de anchetă, iar aceasta a spus că susţine ideea de a avea această comisie.

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, miercuri, premierului Victor Ponta mesajul ca, dacă vrea să aibă dispute politice, să discute cu el şi să o lase pe fiica sa în pace, iar dacă are vreo suspiciune, să facă plângere la Parchet, dar să o facă cu numele lui.

„Vreau să îi spun plagiatorului mic că, dacă are o bătălie politică, să o ducă ca între bărbaţi, ca între oameni politici. Fiica mea nu este angrenată în politică. Un om care încearcă să angreneze un notar, până la urmă, care îşi vede de viaaţa lui, de zi cu zi, într-un scandal politic, trebuie să fie foarte degradat moral. Cred că este de teapa lui Sorin Roşca Stănescu”, a comentat Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire cu grupurile PSD, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând:”Cazul Călăraşi”

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra terenul de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.