Ponta: Nu mă voi alătura valului de condamnare a medicilor şi jandarmilor. Când salvează vieţi, nu-i felicităm

Premierul Victor Ponta a spus că deficienţele operaţiunii de salvare a victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni au drept cauză procedurile neadecvate şi nu dezinteresul oamenilor care lucrează în instituţiile ce se ocupă de salvarea persoanelor.

23 ian. 2014, 17:59
Ponta: Nu mă voi alătura valului de condamnare a medicilor şi jandarmilor. Când salvează vieţi, nu-i felicităm

„Cred că este profund nedrept şi periculos să susţin o campanie prin care pompierii, jandarmii, medicii sunt consideraţi un fel de profitori naţionali. Aceşti oameni salvează vieţi în fiecare zi, fără să fie daţi la televizor”, a declarat Ponta la România TV.

Premierul a argumentat că deficienţele s-au datorat procedurilor, nu oamenilor care trebuie să le pună în aplicare. „Este foarte important ca, în cel mai scurt timp, să avem proceduri mai bune care să asigure autoritatea celui care coordonează operaţiunea de salvare şi să asigure o comunicare mai bună”, a apreciat Victor Ponta.

„Nu mă voi alătura valului de condamnare generală şi generalizată. Când salvează vieţi nu prea-i felicităm. Când se întâmplă ce s-a întâmplat, îi arătăm cu degetul”, a conchis Ponta referindu-se la cei de la ISU, SMURD şi de la jandarmerie.