Ponta: Nu vom majora cota unică în 2014. Reducerea CAS-urilor va fi realizată dacă vom avea bani la buget

Premierul Victor Ponta a declarat joi, de la Bruxelles, că Guvernul nu va majora anul viitor cota unică. El a precizat că a cerut mai multe scenarii de la ministrul de Finanţe pentru a vedea cum pot fi mărite încasările la buget, dar nici unul nu cuprinde creşterea cotei unice.

24 oct. 2013, 15:14
Ponta: Nu vom majora cota unică în 2014. Reducerea CAS-urilor va fi realizată dacă vom avea bani la buget

„Nu luăm în calcul o majorare a cotei unice. Am discutat cu preşedintele ANAF, domnul Diaconu şi mi-a zis că avem o rată de colectare mai mică în acest an. Am discutat şi cu ministrul de Finanţe, l-am întrebat cum mărim colectarea anul viitor. Am cerut acestuia diverse scenarii, putemă să scădem CAS-urile, putem scădea TVA-ul? Putem mări pensiile? S-au discutat diverse scenarii, nu mi-a fost prezentat încă rezultatul acestor discuţii. Dar cota unică nu se va majora anul viitor. Nici un scenariu nu prevede creşterea cotei unice”, a precizat premierul Victor Ponta.

Ponta s-a referit şi la celelalte taxe importante, afirmând că o potenţială reducere a contribuţiilor sociale (CAS-uri) va fi luată în discuţie doar dacă vom avea bani la buget.

„Aştept de la ministrul de Finanţe să ştiu care e situaţia, cum stăm cu banii. O să avem acum o rectificare negativă. Nu vreau să le creem oamenilor iluzii. Nu putem reduce toate taxele şi să dăm la toţi bani. Deocamdată aştept răspunsul de la ministrul de Finanţe pentru a vedea dacă scădem CAS-urile. Dar vom lua o astfel de măsură doar dacă se adună bani la buget”, a mai spus premierul.

 

VEZI SI:

Victor Ponta a ajuns la Bruxelles, pentru reuniunea liderilor socialişti europeni