Ponta: Pactul de coabitare va fi discutat de Corlăţean şi Cazanciuc cu doi consilieri de-ai lui Băsescu

Guvernul va fi reprezentat la discuţiile solicitate de preşedintele Traian Băsescu privind politica externă şi justiţia din Pactul de Coabitare de către cei doi miniştri de resort, respectiv Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, aceştia urmând să se întâlnească cu doi consilieri ai preşedintelui, a anunţat premierul Ponta, într-un interviu la Antena3.

07 oct. 2013, 18:34
Ponta: Pactul de coabitare va fi discutat de Corlăţean şi Cazanciuc cu doi consilieri de-ai lui Băsescu

„Mi-a transmis astăzi oficial că vrea să discute despre probleme de politică externă şi justiţie, motiv pentru care, foarte politicos, i-am desemnat pe cei doi miniştri care se vor întâlni cu doi consilieri ai preşedintelui”, a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că premierul a încălcat pactul de coabitare pe trei domenii, politică externă, justiţie şi stat de drept. În acest sens, el a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.

De asemenea, el a enumerat, printre încălcările acordului, declaraţiile lui Ponta legate de Kosovo şi despre regimul politic din Siria.

Joi, preşedintele Băsescu a declarat că că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa, menţionând că cel mai important punct, independenţa justiţiei, „s-a prăbuşit” miercuri.
Ponta a declarat, ulterior, că el nu doreşte denunţarea pactului.

VEZI SI:

Traian Băsescu: Dacă mă suspendă iarăşi, cer înapoi cele două luni cât am fost suspendat VIDEO