Traian Băsescu: Dacă mă suspendă iarăşi, cer înapoi cele două luni cât am fost suspendat VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că dacă se va decide din nou suspendarea sa din funcţie va cere înapoi cele două luni cât a fost suspendat în vara lui 2012.

RomaniaTV.net
07 oct. 2013, 14:15
Traian Băsescu: Dacă mă suspendă iarăşi, cer înapoi cele două luni cât am fost suspendat VIDEO

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:

Băsescu: Dacă mă suspendă iarăşi, cer înapoi cele două luni cât am fost suspendat

„Poate-mi aduc aminte că am fost suspendat două luni din funcţie. Iar în Constituţie spune clar că mandatul preşedintelui este de cinci ani. Poate le cer înapoi cele două luni cât am fost suspendat”, a declarat, Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Băsescu: Menţinerea lui Dragnea în Guvern este o greşeală

„Aş vrea să mai fac un ultim comentariu. Începând de azi avem o respingere a unei solictări a DIICOT pentru începerea urmării penale a unui membru al Guvernului, a ministrului Vosganian. Nu comentez dacă e îndreptăţită sau nu, nu e treaba mea. Dar cred ca această blocare a Parchetului la un membru al Guvernului e o greşeală, cum e o greşeală şi menţinerea domnului Dragnea în Guvern. Probabil că USL nu mai simte nici o responsabilitate pentru un raport MCV bun. E evident că e mai important să-şi apere oamenii, decât să permită ţării să aibă un raport favorabil. E clar că politicul e o frână şi spre Schengen şi spre un soi de respectabilitate pe care cred că o merită justiţia noastră”, a declarat, Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Băsescu: Uneori îl sun eu pe procurorul general, alteori mă sună el pe mine

„Am să mai fac un comentariu cu privire la faptul că i-am dat procurorului general un telefon să nu facă greşeala înlocuirilor intempestive de la Secţia I a DNA. Prin ceea ce a comandat premierul Ponta nu s-a făcut altceva decât să se încalce legea, să încalce şi Pactul de Coabitare. Dar asta vom discuta mâine. Apropo de comentariile că l-am sunat pe procurorul general. Uneori îl sun eu pe procurorul general, alteori mă sună el pe mine în cadrul obligaţiilor de serviciu. Acest tip de relaţie există şi va funcţiona mereu. Voi fi incorect dacă voi întreba despre soarta unui dosar de anchetă, atunci îmi voi depăşi atribuţiunile. Până atunci, acestea sunt atribuţiile mele de serviciu. Scrie şi în Constituţie că preşedintele veghează la buna funcţionare a instituţiilor publice”, a declarat, Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Băsescu: CFR Marfă va face obiectul investigaţiei DNA. Nu mai modificaţi condiţiile acestei privatizări

„În aceste zile vedem că orice politician care are o problemă cu justiţia afirmă că dosarul său e făcut de un procuror băsist. Vă spun că nu există procurori băsişti. Uitaţi-vă la privatizarea CFR Marfă. Mai devreme sau mai târziu va face obiectul investigaţiei DNA. Au fost schimbate datele din dosare, se prelungesc termenele pentru a se face plata. Spun public: nu mai modificaţi condiţiile pentru privatizarea CFR Marfă”, a spus şeful statului.

 

Băsescu: De mâine începem consultarea privind analizara Pactului de coabitare

„Pactul de coabitare a fost încălcat de premierul Victor Ponta în trei domenii, în domeniul politicii externe, în privinţa independenţei justiţiei şi a statului de drept. Am decis sa declanşez mecanismul de consultare, prevăzut în punctul 7 al acordului. Aşa că, începând de mâine începem analiza pe cele trei puncte pe care vi le-am anunţat, care sunt încălcări grave ale Pactului de coabitare”, a declarat, Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă.