Ponta: PDL a mizat totul pe CCR, dar jocul acesta s-a întors împotriva lor

Premierul Victor Ponta a declarat, la România TV, că la Bruxelles va avea ca atu deciziile Curţii Constituţionale referitoare la suspendarea preşedintelui, fapt ce va pune capăt discuţiilor despre respectarea statului de drept în România.

RomaniaTV.net
10 iul. 2012, 17:48
Ponta: PDL a mizat totul pe CCR, dar jocul acesta s-a întors împotriva lor

Întrebat ce va face în cadrul întâlnirilor pe care le are programate le Bruxelles, primul-ministru a răspuns: „Voi prezenta deciziile Curţii Constituţionale care închid definitiv toate discuţiile. PDL a mizat totul pe Curtea Constituţională, dar jocul acesta s-a întors împotriva lor. Voi da asigurări ferme privind hotărârea noastră de a continua reformele, de a respecta independenţa justiţiei”, a declarat Ponta.

Primul-ministru al României s-a arătat dispus să dea curs oricărei cereri a partenerilor europeni privind revocarea unor măsuri pe care aceştia le socotesc nedemocratice. „Dacă o singură decizie o consideră neconformă cu standardele europene, o revoc imediat dacă ţine de Guvern sau convocăm Parlamentul, dacă ţine de acesta”, a spus Ponta.

Referitor la reacţiile externe privind suspendarea preşedintelui, Ponta a acuzat fie dezinformarea venită din partea PDL, fie faptul că reacţiile au fost formulate în absenţa tuturor opiniilor. „Declaraţia purtătorului de cuvânt al doamnei Angela Merkel a suferit că nu a întrebat şi partea cealaltă. Sunt convins că după ce Curtea Constituţională s-a pronunţat şi se va pronunţa şi poporul pe 29 iulie, toate statele europene vor privi ca pe ceva democratic schimbările făcute. Nu văd o problemă din acest punct de vedere”, a mai spus Ponta.