Ponta: Preşedintele Comisiei SIE nu va convoca şedinţa pentru audierea lui Teodor Meleşcanu

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele comisiei parlamentare de control al activităţii Serviciului de Informaţii Externe, care este deputat PSD, nu va convoca şedinţa pentru audierea lui Teodor Meleşcanu, propus de preşedintele Traian Băsescu pentru postul de director al SIE.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 19:06
Ponta: Preşedintele Comisiei SIE nu va convoca şedinţa pentru audierea lui Teodor Meleşcanu

Victor Ponta a precizat că parlamentarii USL vor fi în protest parlamentar în continuare, astfel că nu vor participa nici la audierea lui Meleşcanu, nici la votul din plen, potrivit Mediafax.

El a afirmat că Meleşcanu nu va putea fi audiat de comisia comună a Parlamentului de control al activităţii SIE, întrucât preşedintele comisiei, deputatul PSD Gabriel Vlase, nu va convoca şedinţa.

Ponta a refuzat să comenteze desemnarea lui Meleşcanu, spunând că susţine poziţia liderului PNL, Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nominalizarea la şefia SIE este „o afacere” între Traian Băsescu şi Teodor Meleşcanu şi a anunţat că, la prima şedinţă a CNEx, va cere excluderea din partid a senatorului.

Antonescu a spus că Meleşcanu nu l-a informat nici pe el, nici pe alt lider liberal despre propunerea de a ocupa funcţia de director al SIE.

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE. „În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu„, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Senatorul Teodor Meleşcanu a anunţat că a acceptat propunerea preşedintelui Traian Băsescu de numire la şefia SIE şi a precizat că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

Teodor Meleşcanu urmează să fie audiat de comisiile parlamentare, marţi la prânz fiind deja programată şedinţa plenului Parlamentului, pentru validarea noului director al SIE.