Ponta: primele patru măsuri economice ale USL

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat în cadrul unei emisiuni TV că USL are „un program economic real pentru redresarea României”. Liderul PSD a vorbit despre soluţiile pe care le oferă opoziţia.

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 08:31
Ponta: primele patru măsuri economice ale USL

„Reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii la toate instituţiile publice, cu excepţia medicamentelor şi a utilităţilor. În al doilea rând am cerut ca fondul de rezervă a primului ministru să nu mai fie folosit pentru finanţarea autorităţilor locale pe criterii politice. În al treilea rând există un program de investiţii greşite în cadrul Ministerului Dezvoltării pentru că nu au efect de multiplicare. E o regulă simplă în Europa, atunci când statul investeşte un euro, trebuie să primească înapoi un euro şi jumătate din taxe şi impozite”, a declarat preşedintele PSD.

Victor Ponta consideră că reducerea CAS are ca scop crearea de locuri de muncă, iar acest lucru reprezintă prima măsură ce trebuie luată. „Primul lucru ar fi să scădem CAS-urile pentru că este o măsură care nu se aplică doar la bugetari, se aplică la toată lumea şi este o măsură pe care a anunţat-o preşedintele Sarkozy în Franţa şi are ca scop să creeze noi locuri de muncă”, a precizat liderul PSD.