Ponta: Prin conducta de gaz Iaşi-Ungheni, Moldova va putea negocia mai bine cu alţi furnizori

Conducta de gaz Iaşi-Ungheni (Republica Moldova), pentru care lucrările vor fi încheiate în luna decembrie a acestui an, va permite statului vecin, prin furnizarea de gaze din producţia României, să poate negocia mai bine cu alţi furnizori, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
26 aug. 2013, 17:32
Ponta: Prin conducta de gaz Iaşi-Ungheni, Moldova va putea negocia mai bine cu alţi furnizori

„Producţia noastră internă va putea acoperi în câţiva ani tot consumul României şi al Moldovei, iar pentru dânşii, de la anul, orice negociere. Când poţi să iei din două locuri gazul, este o negociere mai bună. Când ai o singură variantă, nu e negociere, este impunere”, a spus Ponta, aflat la Iaşi pentru inspectarea lucrărilor la gazoduct care sunt efectuate pe teritoriul României.

Proiectul de construcţie a conductei de gaz Iaşi-Ungheni are un buget de 26,49 milioane euro, din care 7 milioane euro reprezintă contribuţia financiară a Uniunii Europene.

Proiectul urmăreşte asigurarea unui nivel superior de securitate energetică pentru Republica Moldova şi partea estică a României, prin diversificarea surselor de alimentare cu gaz.

În urmă cu o lună, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat că lucrările la gazoductul care va lega reţelele din România şi Republica Moldova pe traseul Iaşi-Ungheni va începe în august şi va fi încheiată până la sfârşitul anului.