Ponta publică lista reprezentanților puterii care intră sub incidența Codului Macovei

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a publicat pe blogul său lista primilor 30 de reprezentanți ai actualei puteri care intră sub incidența Codului de Etică Macovei, inspirat fiind de un site numit Mafiile PDL.

RomaniaTV.net
30 oct. 2011, 13:46
Ponta publică lista reprezentanților puterii care intră sub incidența Codului Macovei

Liderul PSD este de părere că noul Cod de Etică, elaborat de Monica Macovei şi Daniel Buda, nu va produce niciun efect în PDL şi că tot demersul reprezintă ”un fel de joacă de-a justiţia” în acest partid.

„Bine, ceea ce fac ei acum e un fel de joacă de-a justiţia în partid, inventând fel de fel de coduri şi coduleţe. Când la noi în partid au existat suspiciuni, am luat direct măsurile care se impuneau (iar aici mă refer la cazuri precum Adrian Severin sau avocatul Vuca de la Giurgiu), fără niciun fel de ezitare – deşi suntem în opoziţie şi nu putem influenţa, aşa cum fac ei, justiţia”, scrie liderul PSD într-o postare pe blogul personal.

Victor Ponta precizează că ”decapitarea mafiei PDL şi pedepsirea tuturor celor care au furat şi încălcat legea în România” sunt obiective importante pentru USL şi din acest motiv a dorit să vină în ajutorul Monicăi Macovei cu o listă a celor care intră sub incidenţa acestui cod.

Dat fiind numărul mare de pedeliști și uneperiști care intră DEJA sub incidența codului, ne-am gândit să-i dăm o mână de ajutor Monicăi Macovei – să meargă treaba mai repede și să nu cumva să scape pe cineva din vedere. Extrem de folositor în acest sens, am găsit pe un site lista primilor 30 de reprezentanţi ai actualei puteri care intră sub incidenţa Codului de Etică „Macovei”. Aşa cum reiese din informaţiile publicate acolo, veţi descoperi că sunt mulţi alţi mafioţi portocalii (sute!) care trebuie să facă puşcărie pentru faptele lor. Chiar vă invit şi pe voi să luaţi parte la această iniţiativă şi, cu ajutorul acestui site, să facem lista mafioţilor din PDL cât mai completă”, mai scrie Preşedintele PSD.

Conform liderului PSD, inspirația pentru această listă a găsit-o pe site-ul ”Mafiile PDL”, o platformă online care inventariază, sub forma unei ”hărți a mafiilor” din România, toți reprezentanții puterii certați cu legea sau asupra cărora planează suspiciuni de corupție.

Pe lista întocmită de Victor Ponta se regăsesc nume grele din PDL sau UNPR, precum:

·     Gheorghe Falcă, primarul PDL de la Arad trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu contra intereselor publice;

·    Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, primarul PDL de la Piatra Neamț cercetat penal de DNA într-un dosar privind o tranzacție imobiliară controversată;

·   Antonie Solomon, primarul UNPR de la Craiova trimis în judecată și arestat preventiv pentru luare de mită și fals intelectual;·        Ioan Botiș, fost ministru al Muncii din partea PDL, reclamat de ANI la DNA pentru conflict de interese;

·        Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului din partea PDL, trimisă în judecată sub acuzația de abuz în serviciu, fals intelectual în legatură cu fapte de corupție;

·        Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, anchetat pentru primire de foloase necuvenite;

·        Cristian Boureanu, deputat PDL cercetat penal de DNA într-un dosar privind prejudicierea Loteriei Române;

·        Daniel Buda, deputat PDL cercetat penal de DNA în dosarul “Gazeta” de la Cluj.

Monica Macovei a anunţat luni, 24 octombrie a.c, că Biroul Politic al PDL a adoptat Codul de Etică în baza căruia partidul va putea să-i sancţioneze pe membrii care au fost condamnaţi penal sau care au colaborat cu securitatea dar şi pe cei care sunt în conflict de interese sau nu-şi depun la termen declaraţiile de avere.