Ponta: Puii ceruţi de deputatul Popescu nu erau pentru PSD, ci pentru Băsescu

Victor Ponta a afirmat, luni seara, că puii obţinuţi de deputatul Florin Popescu sub formă de mită erau pentru Traian Băsescu.

12 mai 2014, 19:42
Ponta: Puii ceruţi de deputatul Popescu nu erau pentru PSD, ci pentru Băsescu

Victor Ponta a spus, într-o emisiune la postul #roamniatv#, că parlamentarul acuzat de corupţie ar putea face, pe perioada anchetei penale, dezvăluiri despre destinaţia puilor obţinuţi în campania electorală din 2012.

„Poate începe să spună domnul Popescu pentru cine erau toţi puii, că sigur nu erau pentru PSD, ci tot pentru Traian Băsescu. Cine a fost şeful de campanie electorale a lui Traian Băsescu în Dâmboviţa în 2009, nu Florin Popescu?”, a afirmat Ponta.

Liderul social-democrat a subliniat că PSD nu se va opune în Parlament arestării lui Popescu.

„Dacă cei de la PNL, PDL şi PMP chiar vor vota pentru arestarea domnului Popescu, eu cred că acesta va fi arestat. În niciun caz nu se va opune PSD. Vor neapărat să fie arestat Florin Popescu? Să le îndeplinim dorinţa!”, a mai spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni că dosarul deputatului Florin Popescu, care a demisionat recent din Partidul Mişcarea Populară, merge înainte şi nu este boicotată ancheta în acest caz.

„Nu este boicotată nicio anchetă. Dosarul lui Florin Popescu merge înainte. (…) Parchetul a cerut dacă să facă această anchetă sub arest sau nu, dar trebuia să obţină şi o aprobare a unui judecător. Dosarul lui Florin Popescu merge înainte. Nimeni şi nimic nu îl opreşte. Singurul lucru pe care l-a cerut Parchetul – dreptul de a cere judecătorului arestarea. Şi aici, categoric nu sunt de acord cu poziţia Parlamentului, pentru că nu Parlamentul spune dacă un om poate fi arestat sau nu, ci judecătorul. Nici Parchetul, Parchetul doar cere. Dar era corect ca un judecător să spună: nu este cazul să îl arestăm sau îl arestăm”, a declarat şeful statului. 

Preşedintele Băsescu a susţinut că parlamentarii „vechi sunt protejaţi de Parlament la arestare, cei noi, care nu au legături transpartinice, sunt trimişi cu veselie la arestare”. 

Votul final din cadrul şedinţei de săptămâna trecută a Camerei Deputaţilor vizând solicitarea ministrului Justiţiei cu privire la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu nu a mai avut loc din lipsă de cvorum.