Ponta pune condiţii pentru încetarea boicotului USL din Parlament

Preşedintele PSD, Victor Ponta se aşteaptă ca preşedintele Băsescu să dea curs solicitărilor opoziţiei pentru ca protestul parlamentarilor PSD şi PNL să înceteze, iar activitatea Legislativului să se desfăşoare normal

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 14:11
Ponta pune condiţii pentru încetarea boicotului USL din Parlament

„Mă aştept ca preşedintele să intervină pentru deblocarea Parlamentului – să propună un angajament clar că Guvernul să nu mai folosească angajările de răspundere, să nu mai abuzeze de ordonanţele de urgenţă, să ceară demisia Robertei Anastase pentru frauda de la Legea Pensiilor şi ca pe viitor să se respecte rezultatele votului popular”, a declarat Ponta pentru Ziare.com.

Acestea sunt condiţii suplimentare la acea a demisiei cabinetului Boc şi înlocuirea sa cu un guvern de tehnocraţi. „Dacă vine tot un guvern Boc, dar fără Boc nu va avea sprijinul nostru”, a avertizat Victor Ponta.

Cât priveşte consultările pe care Băsescu vrea să le aibă cu partidele pe tratatul interguvernamental de stabilitate bugetară, Ponta crede că acestea sunt oarecum futile, în condiţiile în care termenii acordului pe care România s-a angajat să-l aplice au fost asumaţi fără ca opoziţiei să i se solicite înainte un punct de vedere.

„Nu se poate schimba nimic. Nu ne împiedică nimeni să respectăm prevederile, existau şi în tratatul UE, e bine să le respectăm. Nici vorba să ne opunem. Doar să nu păţim ca la ACTA (…) Problema e că nu a făcut nimeni o evaluare onestă şi de prezentat românilor”, a comentat Ponta.

Acesta are dubii că preşedintele Băsescu ar fi formulat un punct de vedere clar pe marginea tratatului cu ocazia ultimei reuniuni a Consiliului European. „Merkel şi Sarkozy nu s-au sfătuit cu domnul Băsescu (…) Băsescu a fost prezent, dar nu a participat în niciun fel. Oricum, or să se aplice majoritatea prevederilor după ce nu mai e preşedinte”, a spus pesedistul.