Ponta: Raed Arafat ar avea mereu loc într-un guvern USL

Într-un comunicat făcut în numele USL Victor Ponta spune că “ Atunci când vine vorba de gestionarea unor sisteme importante, precum este sistemul de sănătate publică din România, este mai importantă poziţia unor profesionişti cu experientă din sistem decât părerea unor politicieni.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 10:48
Ponta: Raed Arafat ar avea mereu loc într-un guvern USL

Redăm în continuare textul comunicatului.

“In cazul reformei din sanatate, consideram ca nu asistam la ciocnirea a doua viziuni strategice, ci la o disputa intre unul dintre putinele sisteme de succes (SMURD-ul gestionat de domnul Arafat) care da incredere si profesionalism si o seama de interese dubioase si controversate, sustinute de presedintele Basescu.

USL va promova, cand va prelua guvernarea, cat mai multi profesionisti in functiile executive, incercand sa foloseasca experienta acestora pentru a oferi servicii publice mai bune.

Domnul Raed Arafat, precum si alti profesionisti de calibrul domniei sale, ar avea intotdeauna un loc intr-un viitor guvern al USL, pentru ca noi consideram ca principalul criteriu care trebuie sa stea la baza unei guvernari corecte este competenta.

Uniunea Social Liberală respinge abordarea absolut iresponsabilă a actualului Guvern şi a preşedintelui României în problema Legii Sănătăţii. Fondul Monetar Internţional a arătat, în observaţiile sale asupra proiectului, că legea nu asigură mecanisme de control a chelturii banilor în sănătate, nu include sancțiuni pentru managerii de spitale care depășesc bugetele, nu există un mecanism bine definit prin care se stabilește și se actualizează pachetul de bază, nu se precizează cum va fi făcută finanțarea spitalelor.

Actuala putere propune schimbarea din temelii a sistemului de Sănătate, pregătind privatizarea în masă a serviciilor medicale, fapt care ar avea drept consecinţă reducerea drastică a accesului la asistenţă medicală pentru milioane de români. Puterea pregăteşte tranzacţionarea pe bani a sănătăţii românilor, transformând aproape întreg sistemul într-o sursă de bani pentru investitorii privaţi. Atragem atentia ca cei mai vulnerabili vor fi pacienții vârstnici și cei cu venituri mici, adică tocmai acei români care, de obicei, au cea mai mare nevoie de servicii medicale.

Tocmai de aceea, USL cere in continuare renuntarea la procedura de urgenta folosita in prezent pentru adoptarea legii si dezbaterea sa publica, pe scara larga, pentru a identifica cele mai bune solutii de perfectionare a actualului proiect.”