Ponta: Rasmussen discută cu toţi oficialii statului despre prezenţa permanentă a NATO în România

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, după întâlnirea cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, că o eventuală prezenţă militară permanentă a Alianţei Nord Atlantice în România 'se discută cu toţi reprezentanţii statului român', transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
16 mai 2014, 08:29
Ponta: Rasmussen discută cu toţi oficialii statului despre prezenţa permanentă a NATO în România

Întrebat dacă în cadrul întrevederii s-a discutat despre posibilitatea prezenţei permanente a NATO în ţara noastră, Ponta a spus: ‘Se discută de secretarul general al NATO cu toţi reprezentanţii statului român – preşedinte, miniştrii, tot ceea ce ţine de strategia în viitor. Ceea ce este important este angajamentul foarte ferm de respectare şi de solidaritate cu toate ţările NATO, inclusiv România’.

Şeful Executivului a precizat că ‘nu există niciun fel de pericol concret pentru populaţia sau pentru teritoriul României atât timp cât suntem membri ai NATO’, dar a ţinut să sublinieze rolul strategic pe care ţara noastră îl are în regiune.

‘România este la frontiera NATO cu cea mai tulburată regiune, în faţa tuturor agresiunilor produse împotriva Ucrainei şi din acest punct de vedere România are un rol strategic fundamental’, a precizat Ponta la Palatul Victoria.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a fost primit, vineri, cu onoruri militare la Ministerul Apărării Naţionale, în prezenţa premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a ministrului Apărării, Mircea Duşa. Secretarul general al NATO va fi primit vineri şi de preşedintele Traian Băsescu.