Ponta răspunde atacurilor preşedintelui: Eu cred că Traian Băsescu este DUŞMANUL românilor VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, în opinia sa, preşedintele Traian Băsescu este "duşmanul românilor", precizând că şeful statului a fost demis în 2012 de români.

16 sept. 2013, 17:49
Ponta răspunde atacurilor preşedintelui: Eu cred că Traian Băsescu este DUŞMANUL românilor VIDEO

Premierul Victor Ponta a mai spus că preşedintele Băsescu „teleprezidenţiază” şi că acesta este „duşmanul românilor”, care în 2012 l-au demis.

„Băsescu teleprezidenţiază. Ba de bona mea, ba de legi… Ca mă insultă, îmi face plăcere. Din partea unui personaj ca domnul Băsescu… să te voteze 7 milioane sa pleci acasă şi tu sa stai, e laşitate şi ticăloşie. Şi-a arătat faţa de om care nouă ani nu a făcut decât să blocheze România. A susţinut ani de zile proiectul Roşia Montană, iar acum e contra”, a spus Victor Ponta, la B1 TV.

Primul ministru spune că Băsescu minte când spune că CCR consideră legea privind Roşia Montană neconstituţională. „Dacă nu minte, nu se simte bine. Minciunile sunt uşor de mascat. Nu mai minte ca pe vremuri, minte mai slăbuţ. Eu pe domnul preşedinte pot să-l învăţ drept oricând, dar nu pot să îl învăţ să aibă obraz. Faoptul că i-a jignit pe minerii de la Roşia Montană că stau într-un muzeu… Îi spun să se ducă acolo, să stea acolo. Eu am stat doar o oră şi nu voi uita”, a completat primul ministru.

Ponta a spus că doreşte ca proiectul Roşia Montantă să fie cunoscut şi dezbătut şi a subliniat că, spre deosebire de cei care au fost la putere înaintea USL, el a avut curajul să aducă proiectul pe masa Parlamentului şi să arate românilor ce presupune acesta. „Eu am avut curajul şi mi-am asumat de a pune pe masa Parlamentului acest proiect, să se dezbată. Proiectul se respinge, dar măcar toţi românii, după laşul Traian Băsescu, să afle adevărul. Proiectul a fost susţinut de Băsescu, iar acum, când vrem să spune toate argumentele, spune nu, nu dezbateţi nimic”, a punctat Victor Ponta.

Răspunzând unei întrebări, el a spus că votul său se va vedea la Parlament, menţionând însă că este foarte posibil ca proiectul Roşia Montană „să cadă”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, comentând subiectul legat de proiectul de lege care reglementează inclusiv exploatarea de la Roşia Montană, că Victor Ponta trebuie să scape de laşitate şi să mai renunţe la şmecherii pentru a fi prim-ministru.