Ponta: Blocarea de către PNL a procesului de revizuire a Constituţiei, o dovadă a miopiei şi mediocrităţii

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, afirmă că regretă profund faptul că liderii PNL "au anunțat oficial că au decis definitiv blocarea procesului de revizuire a Constituție", apreciind că măsura este o dovadă "a miopiei, mediocrității și lipsei de viziune" a actualei conduceri liberale.

30 apr. 2015, 20:33
Ponta: Blocarea de către PNL a procesului de revizuire a Constituţiei, o dovadă a miopiei şi mediocrităţii

„Regret profund faptul că liderii PNL au anunțat oficial (după ce negaseră cu îndârjire câteva săptămâni) că au decis definitiv blocarea procesului de revizuire a Constituției! Este o măsură total greșită, încă o dovadă a miopiei, mediocrității și lipsei de viziune a actualei conduceri a PNL, care afectează fiecare cetățean”, a scris premierul pe Facebook.

Citeşte şi: Alina Gorghiu: Victor Ponta şi PSD nu ne pot fi parteneri la revizuirea Constituţiei

Ponta menționează că un prim motiv în susținerea afirmațiilor sale faptul că „nu poți reforma statul român (să respecți standardele europene, să previi conflictele instituționale, să adaptezi imunitățile sau să facilitezi confiscarea bunurilor ilicite, etc.) fără să aduci modificările necesare la Constituție„.

Totodată, premierul adaugă că „parlamentarii liberali (spre deosebire de noii lor colegi și frați pedeliști) au fost aleși în Decembrie 2012 pe baza promisiunii asumate de a revizui Constituția!”.

„Încă o răzgândire, încă o păcăleală, încă o dovadă de miopie politică din partea lor — iar în 2016 vor cere iar votul cetățenilor după ce au uitat tot ce au promis in 2012! Sper ca mintea de pe urmă să îi ajute pe liderii PNL să revină asupra acestor decizii total eronate! România are nevoie de o Constituție modernizată!!!„, a mai scris premierul.

Premierul Victor Ponta se află în perioada 30 aprilie — 5 mai într-un turneu în țările arabe din Golf, respectiv Regatul Arabiei Saudite, Statul Qatar, Statul Kuweit și Emiratele Arabe Unite, scrie Agerpres.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi că Victor Ponta și PSD nu pot fi parteneri ai liberalilor în procesul de revizuire a Constituției, adăugând că dialogul poate fi reluat când PSD se va așeza la masă cu lideri „necompromiși în acțiuni nedemocratice”.

Citeşte şi: Rovana Plumb: Fac apel liberalilor să nu blocheze revizuirea Constituţiei

„Împiedicarea voită de către un guvern a cetățenilor să-și exercite dreptul de vot este un lucru fără precedent în UE, faptul că Victor Ponta a primit o lecție dură la momentul noiembrie — decembrie 2014, la alegerile prezidențiale, nu e suficient.

I-a pus pe români într-o postură ingrată, iar realitatea arată că un om, prin voința sa și a partidului aflat la guvernare, a deturnat scopul în care sunt făcute să funcționeze instituțiile statului. Credeți că astăzi este loc de discuții în parteneriat cu PSD pe tema revizuirii Constituției? Eu pot să afirm răspicat — Victor Ponta și PSD nu ne mai pot fi parteneri în ideea de revizuire a Constituției”, a spus Gorghiu la dezbaterea organizată de Tineretul Național Liberal cu tema „Constituția Liberală”


loading...