Rovana Plumb: Fac apel la liberali să nu blocheze revizuirea Constituţiei

Președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, face un apel la liderul PNL Alina Gorghiu să nu blocheze revizuirea Constituției, adăugând că revizuirea legii fundamentale nu este un moft.

30 apr. 2015, 17:24
Rovana Plumb: Fac apel la liberali să nu blocheze revizuirea Constituţiei

„Am văzut ieri că doamna Alina Gorghiu susține că partidul domniei sale este foarte activ în Comisia de revizuire a Constituției, că dorește continuarea acestui proces. Zilele trecute însă, alți liberali ne îndemnau să nu ne grăbim. Fac apel la Alina Gorghiu să discute cu colegii săi pe tema revizuirii Constituției, să se pună de acord, dar să nu blocheze procesul.

Citeşte şi: ION CRISTOIU acuză CSM de încălcare a Constituţiei: „Beţia Puterii naşte monştri oricînd şi oriunde”

Acest proiect a fost demarat de câțiva ani de zile. Putem spune că suntem în întârziere, nu că ne grăbim, după cum sugerează diverse voci liberale”, a declarat Rovana Plumb, conform Agerpres.

În opinia sa, modificarea Constituției „nu este un moft, ci un proces extrem de important, care să recalibreze instituțiile statului pentru realitățile României”.

Citeşte şi: Florina Jipa, senatoarea miruitoare: Mai lăsaţi-mă cu Constituţia!

„Dacă acest proces va fi blocat de colegii doamnei Gorghiu, atunci înseamnă că un alt angajament din 2012 este abandonat, iar asumarea acestui proces de către liberali nu a fost niciodată reală, ci doar o minciună pentru electorat”, a arătat Plumb.