Ponta: Regulile dreptului internaţional, contrazise de ce s-a întâmplat în Crimeea

Aflat la Atena într-o vizită de lucru, premierul Victor Ponta a comentat ultimele desfășurări legate de situația din Crimeea, considerând că regulile dreptului internațional au fost încălcate. Totodată, prim-ministrul român insistă pe găsirea unor soluții, respectarea integrităţii ţărilor din zonă fiind elementul fundamental în restabilirea ordinii.

RomaniaTV.net
18 mart. 2014, 18:57
Ponta: Regulile dreptului internaţional, contrazise de ce s-a întâmplat în Crimeea

În contextul tensionat din regiune, premierul a subliniat importanța ca Republica Moldova și Georgia să-și continue parcursul european. Un parcurs, care, în opinia premierului Victor Ponta transmite și un mesaj poporului ucrainean, și anume că Ucraina trebuie să se apropie de Uniunea Europeană și de valorile occidentale.

„Este foarte clar că Uniunea Europeană şi Alianţa Nord-Atlantică trebuie să aibă poziţii ferme, coordonate şi „realiste”, care să dea un semnal foarte clar Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei că beneficiază de un sprijin real”, a precizat premierul Ponta.

Prim-ministrul român și-a continuat deplasarea printr-o vizită oficiala în Albania. La finalul întrevederii oficiale pe care au avut-o la sediul guvernului albanez, Victor Ponta a vorbit din nou despre ceea ce se întâmplă în Crimeea, considerând că nu există nicio asemănare cu situația din Kosovo și punctând încă o dată nevoia ca Ucraina, Moldova și Georgia să fie sprijinite în demersul lor către integrarea europeană.

„Regiunea Balcanilor de vest va fi sigură şi prosperă doar atunci când toate ţările din această regiune vor fi membre ale Uniunii Europene”, a mai afirmat Ponta.