Ponta: România are un potenţial extraordinar, dar e ţara cu cea mai proastă imagine în exterior

Premierul Victor Ponta a declarat luni că România are un potenţial extraordinar, dar probabil este ţara cu cea mai proastă imagine în exterior iar acest lucru trebuie remediat, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
28 apr. 2014, 08:45
Ponta: România are un potenţial extraordinar, dar e ţara cu cea mai proastă imagine în exterior

‘Încercăm să construim o poveste de succes în această zonă din Europa. Anul trecut România a fost una din ţările cu dezvoltarea cea mai rapidă economică, 3,5 creştere economică şi în acelaşi timp am avut nişte cifre bugetare şi fiscale care ne fac o ţară de invidiat în faţa altor ţări europene, 2,4 deficit public, inflaţie 4%, cifre care spun că România are un potenţial extraordinar, dar probabil este ţara cu cea mai proastă imagine în exterior. Este datoria mea să spun adevărul şi să explic că sunt părţi negative, dar sunt şi puncte pozitive multe şi vreau să folosesc orice ocazie pentru a vorbi despre lucrurile pozitive, pentru că ţara noastră poate fi promovată’, a spus Ponta la deschiderea celei de-a a 45-a Adunări Generale WTCA ‘Shaping Global Growth’.

El a adăugat că pe baza acestui potenţial România a primit săptămâna trecută vestea cea bună a îmbunătăţirii ratingului de investiţii.

‘Am de spus doar un lucru, că până acum nu am ştiut să ne folosim potenţialul, nu am ştiut cum să profităm de ceea ce numesc resursele economice, dar şi umane de necrezut ale acestei ţări. În urmă cu 2 ani, când am preluat această funcţie, visul meu a fost să fim guvernul democrat cel mai în favoarea afacerilor din Europa. Poate e paradoxal, dar cred că am reuşit. Un grad scăzut de fiscalitate şi competitivitate crescută a acestei ţări, facilităţi pentru companiile care creează locuri de muncă şi aduc profit sunt lucrurile care trebuie promovate de un guvern al secolului 21’, a susţinut premierul.