Ponta: România are un potenţial extraordinar, dar e ţara cu cea mai proastă imagine în exterior

Publicat: Luni, 28 Aprilie 2014 11:45 // Actualizat: Luni, 28 Aprilie 2014 11:45 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Victor Ponta a declarat luni că România are un potenţial extraordinar, dar probabil este ţara cu cea mai proastă imagine în exterior iar acest lucru trebuie remediat, potrivit Agerpres.

Foto: România TV

'Încercăm să construim o poveste de succes în această zonă din Europa. Anul trecut România a fost una din ţările cu dezvoltarea cea mai rapidă economică, 3,5 creştere economică şi în acelaşi timp am avut nişte cifre bugetare şi fiscale care ne fac o ţară de invidiat în faţa altor ţări europene, 2,4 deficit public, inflaţie 4%, cifre care spun că România are un potenţial extraordinar, dar probabil este ţara cu cea mai proastă imagine în exterior. Este datoria mea să spun adevărul şi să explic că sunt părţi negative, dar sunt şi puncte pozitive multe şi vreau să folosesc orice ocazie pentru a vorbi despre lucrurile pozitive, pentru că ţara noastră poate fi promovată', a spus Ponta la deschiderea celei de-a a 45-a Adunări Generale WTCA 'Shaping Global Growth'.

El a adăugat că pe baza acestui potenţial România a primit săptămâna trecută vestea cea bună a îmbunătăţirii ratingului de investiţii.

'Am de spus doar un lucru, că până acum nu am ştiut să ne folosim potenţialul, nu am ştiut cum să profităm de ceea ce numesc resursele economice, dar şi umane de necrezut ale acestei ţări. În urmă cu 2 ani, când am preluat această funcţie, visul meu a fost să fim guvernul democrat cel mai în favoarea afacerilor din Europa. Poate e paradoxal, dar cred că am reuşit. Un grad scăzut de fiscalitate şi competitivitate crescută a acestei ţări, facilităţi pentru companiile care creează locuri de muncă şi aduc profit sunt lucrurile care trebuie promovate de un guvern al secolului 21', a susţinut premierul.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
deschidere Europa imagine lucruri potential premier victor ponta WTCA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 apr 12:11
...cea mai proastă imagine în exterior iar acest lucru trebuie remediat, potrivit Agerpres. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
28 apr 12:01
...
Premierul Victor Ponta a declarat luni că România are un...
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H