Ponta: România este azi o ţară care s-a împăcat cu toate rănile trecutului

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, după dineul pe care Casa Regală l-a organizat la Sinaia cu ocazia împlinirii a 150 de ani de activitate a Senatului, că România este o ţară care 's-a împăcat cu toate rănile trecutului', transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
17 iun. 2014, 20:32
Ponta: România este azi o ţară care s-a împăcat cu toate rănile trecutului

‘Este o mare onoare pentru orice şef al Guvernului să participe la un eveniment la care au fost sărbătorite două instituţii fundamentale ale României – Senatul, care a împlinit 150 de ani, şi monarhia – 148. Parlamentul, monarhia, biserica, armata sunt fondatorii statului român şi e foarte greu să îţi imaginezi o Românie de azi fără a gândi cu respect pentru aceste instituţii. Cred că România azi este o ţară care s-a împăcat cu toate rănile trecutului şi este un lucru extraordinar pentru generaţiile care vin’, a spus Victor Ponta.

Premierul şi soţia acestuia, Daciana Sârbu, au participat, marţi seară, la dineul organizat de Casa Regală la Castelul Peleş din Sinaia cu ocazia împlinirii a 150 de ani de activitate a Senatului. Printre participanţii la eveniment s-au mai aflat vicepremierul Gabriel Oprea, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a venit însoţit de soţia sa, senatorii PSD Ilie Sârbu, Ecaterina Andronescu şi Georgică Severin, fostul premier Petre Roman împreună cu soţia sa.