Ponta: România şi Italia sunt ţările în care socialiştii stau cel mai bine pentru alegerile europarlamentare

Premierul Victor Ponta a declarat, la Antena 3, că socialiştii europeni au şanse mari să obţină cele mai multe mandate în viitorul Parlament European şi, în consecinţă, postul de preşedinte al Comisiei Europene, datorită scorului mare cu care este cotată stânga în România şi Italia.

27 apr. 2014, 20:01
Ponta: România şi Italia sunt ţările în care socialiştii stau cel mai bine pentru alegerile europarlamentare

„Se pare că cele mai importante rezultate le vom avea noi, în România, precum şi în Italia, o ţară cu un premier tânăr, Matteo Renzi, din generaţia mea”, a declarat Ponta la o emisiune la care a participat împreună cu candidatul PES la şefia Comisiei Europene, Martin Schulz.

Ponta a afirmat că un succes al lui Schulz este dezirabil nu doar din punct de vedere ideologic, ci şi naţional, germanul fiind foarte familiarizat cu situaţia din România. „În 2012, doamna Viviane Reding (comisarul european pentru Justiţie – n.red.) şi domnul Barroso nu ştiau direct ce se întâmplă. Acele lucruri neadevărate despre România au fost spuse de alţi români: Monica Macovei, Cristian Preda sau Laszlo Tokes. Candidaţii noşri vor vorbi de bine despre România, se vor bate pentru ţara lor şi se vor bate pentru principiile Europei (…) România are nevoie de un preşedinte al Comisiei Europene care să afle de aici ce se întâmplă în România. Martin Schulz ştie foarte bine ce aspiraţii au românii şi ce aspiraţii are Republica Moldova”, a spus Ponta.

La rândul său, Martin Schulz a spus că, în eventualitatea în care obţine şefia CE, va milita pentru respectarea egalităţii între statele europene, principiu fondator al Uniunii. „Statele mici se află la acelaşi nivel cu statele mari. Mă opun categoric împărţirii europenilor în cetăţeni de clasa I şi clasa a II-a. Sunteţi membri cu drepturi depline ai Uniunii Europene”, a spus preşedintele Parlamentului European.