Ponta: Românii s-au obişnuit în ultimii ani să stea în genunchi şi să fie scoși la tablă

Premierul Victor Ponta afirmă că românii trebuie să fie mândri de țara lor și să își ridice capul, deoarece în ultimii ani s-au obișnuit "să stea în genunchi şi să fie scoși la tablă de cineva din afară" pentru că nu muncesc destul, adăugând că el nu crede în acest mod de a conduce țara.

RomaniaTV.net
01 dec. 2012, 09:23
Ponta: Românii s-au obişnuit în ultimii ani să stea în genunchi şi să fie scoși la tablă

Victor Ponta a discutat, sâmbătă, cu o parte dintre persoanele care au vizitat Palatul Victoria, cu ocazia Zilei Porților Deschise, și a susţinut ulterior, într-o declaraţie de presă, că toată lumea i-a transmis să nu cedeze și să reziste, potrivit Mediafax.

„Nu știu de ce toată lumea mi-a zis să nu cedez, să rezist, dar nu știu exact la ce se refereau”, a spus Ponta.

Premierul a adăugat că românii trebuie să fie mândri de țara lor, deoarece este un stat la fel ca toate celelate state europene.

„Sunt convins că putem să avem o țară mai puternică, o țară de care să fim mai mândri. Cred că am stat destul cu capul plecat, cred că trebuie să ne ridicăm capul, să fim mai mândri de ţara noastră. Cred că ne-am învățat în acești ultimi ani să nu ne cerem niciun fel de drept, să stăm cuminți, să stăm în genunchi, că nu muncim, că suntem răi și vine cineva din afară care tot timpul ne scoate la tablă și ne ceartă. Ori asta nu a venit din afară, asta a venit tot de aici din România. Eu nu cred în acest mod de a conduce țara: „Hai să fim umili și cuminți, că nu merităm nimic, decât să stăm la colț”. Eu cred că suntem o țară europeană exact ca toate celelalte țări şi ţine până la urmă de noi să fim mândri şi să ne purtăm cu demnitate”, a afirmat Ponta.