Ponta s-a întâlnit cu minorităţile înainte să meargă la Cotroceni

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a avut vineri, la Parlament, înainte de a merge la palatul Cotroceni, o întâlnire cu deputaţii minorităţilor naţionale.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 14:19
Ponta s-a întâlnit cu minorităţile înainte să meargă la Cotroceni

La finalul discuţiilor, Ponta a precizat că nu a negociat cu reprezentanţii minorităţilor susţinerea pentru un eventual Cabinet al USL, ci doar le-a mulţumit pentru participarea la votul moţiunii de cenzură.

„Nu am negociat nimic. Am prezentat încă o dată poziţia noastră de respect şi de colaborare întotdeuna şi le-am mulţumit că au participat la vot”, a spus Ponta.

Întrebat dacă vrea să îi coopteze la guvernare, Ponta a răspuns: „Nu m-a numit nimeni premier şi nu vindem pielea ursului din pădure.”

La întrunirea cu reprezentanţii minorităţilor a participat, alături de Victor Ponta, şi vicepreşedintele PNL Mihai Voicu.

Moţiunea de cenzură a opoziţiei a trecut cu 235 de voturi „pentru”, Guvernul Ungureanu fiind demis.

Discuţiile liderului PSD cu deputaţii minorităţilor au avut loc înainte ca liderii USL să meargă la consultări la Cotroceni în vederea desemnării unui nou prim-ministru.

Întâlnirea are loc în contextul în care unii deputaţi ai minorităţilor au votat la moţiunea de cenzură.

De altfel, preşedintele PDL, Emil Boc, a acuzat grupul minorităţilor naţionale că „a lucrat pe la spate” Guvernul, spunând că susţin guvernarea, dar votând moţiunea de cenzură.

„Dacă grupul minorităţilor naţionale nu ar fi votat moţiunea de cenzură, Guvernul ar fi rămas în exerciţiu. Mi se pare incorect pentru un participant la guvernare să nu fie fair-play”, a spus Boc.

El a precizat că reprezentanţii minorităţilor naţionale ar fi trebuit să spună în coaliţie că nu mai susţin Guvernul, afirmând că este „un gest de profundă ineleganţă şi lipsă de demnitate”.

„Grupul minorităţilor naţionale ne-a lucrat pe la spate”, a adăugat Boc.

El a apreciat că votul la moţiune reprezintă „o victorie a traseismului, a oportunismului şi a lipsei de caracter în politică”.

Moţiunea de cenzură a opoziţiei a trecut cu 235 de voturi „pentru”, Guvernul Ungureanu fiind demis.