Ponta sau Băsescu? Nivelul reprezentării României la UE se decide săptămna aceasta

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că săptămâna aceasta va discuta cu preşedintele Băsescu chestiunea reprezentării României la Consiliul European din iunie. Premierul susţine că nu-şi doreşte neapărat să meargă la Bruxelles, dar vrea ca cel ce va reprezenta România să aibă un mandat clar.

RomaniaTV.net
14 mai 2012, 08:40
Ponta sau Băsescu? Nivelul reprezentării României la UE se decide săptămna aceasta

Ponta şi Băsescu au avut săptămâna trecută o discuţie de principiu pe această temă, urmând ca subiectul să fie tranşat în cursul săptămânii acesteia.

„Poate să fie preşedintele, foarte bine. Poate să fie prim-ministru, şi mai bine din punctul meu de vedere. Important este ca cel care merge acolo să aibă un mandat foarte clar pentru ceea ce se discută”, a spus Ponta.

Premierul a afirmat că nu îşi doreşte ca deciziile de politică externă pe subiectul Uniunii Europene să se ia fără ca Guvernul să fie informat.

„Situaţia pe care am criticat-o era când primul-ministru Emil Boc afla de la dumneavoastră ce se discuta la Consiliul European. Eu nu vreau să fiu aceste gen de premier”, a declarat Victor Ponta.

Şeful Executivului a precizat că a primit deja confirmări de la prim-miniştrii din Cehia, Polonia, Ungaria şi Slovacia privind participarea acestora la o reuniune la Bucureşti, pe 1 iunie, astfel încât ţările din Europa de Est să prezinte la Consiliul European o poziţie comună legată de următorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, în perioada 2013-2020.