Ponta: Scăderea TVA poate fi finanţată din banii „băieţilor deştepţi” din energie

Scăderea TVA la alimente va fi finanţată din banii recuperaţi de la "băieţii deştepţi". Premierul Victor Ponta spune pe pagina sa de Facebook că în urma denunţării contractelor cu "băieţii deştepţi" va putea lansa facilităţi fiscale, precum reducerea TVA sau se pot crea locuri de muncă pentru tineri.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 08:42
Ponta: Scăderea TVA poate fi finanţată din banii „băieţilor deştepţi” din energie

Premierul Victor Ponta scrie pe pagina sa de Facebook că negocierile de la Hidroelectrica reprezintă un mare pas înainte pentru curăţenia din sistem. Asta pentru că denunţarea contractelor cu „băieţii deştepţi” aduce la bugetul Hidroelectrica circa 1 miliard de euro pe an. Aceşti bani pot asigura resurse pentru scăderea Taxei pe Valoarea Adăugată la alimente sau pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri.

Administratorul special al Hidroelectrica a denunţat aproape toate contractele cu băieţii deştepţi care nu au acceptat condiţiile statului.

Printr-o astfel de măsură, avem două avantaje. Oprim furtul prin reţelele „băieţilor deştepţi” şi statul păstrează mai mulţi bani. În paralel, ştiind că statul are mai mulţi bani, putem lansa mai uşor facilităţi fiscale precum reducerea TVA la alimente sau precum stimulente pentru crearea de locuri de muncă pentru şomerii tineri”, a precizat Victor Ponta.

Citeşte şi: Patronate: Reducerea TVA la 9% pentru alimente va duce la scăderea preţurilor şi a evaziunii