EXCLUSIV Ponta: Scena cu Klaus Iohannis cu copiii care cântă pe stradă, un comunism grețos

Fostul premier Victor Ponta l-a criticat dur pe actualul președinte al României Klaus Iohannis pentru scena de la Sibiu cu copiii care i-au cântat pe stradă în timpul unei vizite la Sibiu, alături de președintele Germaniei, în timp ce peste 150.000 de profesori erau în grevă și cursurile sunt suspendate. Ponta a spus că scena respectivă este ”de un comunism grețos”.

28 mai 2023, 21:01
EXCLUSIV Ponta: Scena cu Klaus Iohannis cu copiii care cântă pe stradă, un comunism grețos

Fostul premier Victor Ponta a spus că scena cu Klaus Iohannis cu copiii care au cântat la Sibiu este ”de un comunism gretos”. ”Cine i-a dat ideea și-a bătut joc de el. Faptul că niciun consilier nu i-a spus ”seful, e greva” e de prost gust. Și sa scoti copiii în stradă sa-ti cante este ceva groaznic”, a spus Victor Ponta la România TV.

”Scena cu Iohannis si copiii este din Coreea de Nord, comunism grețos. Nu am vazut, nu cred că președintele Germaniei a zis să mă întâmpinați cu copii care cântă. Cine a dat ideea ori si-a batut joc de Iohannis, ori asta e lumea in care traieste Iohannis. Faptul ca niciun consilier nu i-a spus ”este greva domne”, nu contează că erau 15 sau … sa te plimbi ca si cum esti in Elvetia si sa scoti si copiii sa îți cante”, a spus Ponta.

Citește și: Victor Ponta, atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis, după protestul profesorilor din Piața Victoriei: ”S-a spălat pe mâni și a plecat la Sibiu”

Vă reamintim că președintele Klaus Iohannis a avut parte de un moment artistic ca-n „Epoca de Aur”, în timpul vizitei efectuate în Sibiu împreună cu omologul german Frank-Walter Steinmeier. În comuna Cristian, cei doi șefi de stat au fost întâmpinați de un cor de copii care a cântat un cântec cunoscut în anii regimului comunist. Cântecul suna așa: „O lume minunată, în care veţi găsi / Numai copii / O lume cu mult soare şi mii de jucării / Pentru copii / În lumea cu povești si flori veți întâlni / Numai copii / E-o lume a inocenței, păstrați-o, orice ar fi / Pentru copii.”

Fostul premier a criticat dur și ieșirea președintelui Iohannis în care a anunțat că se amână rotativa guvernamentală.

”I-a iesit pe gura o chestie joi, sa nu se mai faca rotativa. Sunt uimit cum poti sa te joc, sa-ti bati joc cu o chestie asa serioasa cum este schimbarea unui guvern. Domnul Ciucă a zis ca pe 26 își depune mandatul. Nu s-a întâmplat. Noi toți avem incredere ZERO. dacă au semnat un protocol că se schimba guvernul, daca nu se tin de cuvant intre ei, cum sa avem incredere”, a mai spus Victor Ponta.

”Am vazut multe in România, dar asta mi se pare ca le intrece pe toate. Scria in protocol, chestia de vineri nu rezolva criza din România, ci o amplifică. Acum sindicalistii discuta cu Ciucă, care pleaca. (…) Eu, dacă aș fi acum profesor si mi-ar zice ca imi mareste salariul, as zice ”da”, asa cum ti-ai dat demisia”, a mai spus Ponta.

Victor Ponta a avertizat și că economia României este ”distrusă”, ”sufocată”.

”Daca economia se duce in cap, intai a fost pandemie, apoi razboiul din Ucraina. Economia României este distrusa de actualul guvern in defavoarea firmelor straine. Economia romaneasca este sufocata de acest guvern. În mod normal guvernul Ciolacu ar trebui sa vina luni. Încrederea in domnul Ciuca este zero, a fost transformat de Iohannis într-un personaj tragi-comic”, a mai spus Ponta, la România TV.