Ponta se ia de Băsescu: Merge la Bruxelles să mănânce şi să glumească

Premierul Victor Ponta trimite noi săgeţi către şeful statului în chestiunea reprezentării la Consiliul European. Ponta spune că, dacă Traian Băsescu merge miercuri seară la cina informală de la Bruxelles, unde se discută probleme care ţin de Guvern, atunci el merge să mănânce şi să glumească pentru că nu are atribuţii pe probleme de politică economică.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 08:54
Ponta se ia de Băsescu: Merge la Bruxelles să mănânce şi să glumească

Nu are nici o atribuţie din păcate domnul Băsescu şi nu ştiu exact ce va discuta. Că dacă discută probleme economice – pentru că asta se discută miercuri – de creştere economică, de creare de locuri de muncă – domnul Băsescu nu are nicio atribuţie în chestia asta, chiar dacă mai tăia el salarii, nu e treaba lui asta, asta e treaba Guvernului să creeze locuri de muncă, să facă politici economice„, a declarat luni Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a făcut diferenţa între Consiliul European care are loc la Bruxelles pe 28 iunie şi dineul de miercuri seară.

Miercuri seară este o cină informală pe probleme care privesc activitatea Guvernului. Domnul preşedinte Băsescu, dacă merge miercuri la cină, o să meargă să mănânce şi să glumească cu ceilalţi, că pe probleme economice şi de politică economică nu are nici atribuţii, nici sprijinul nici al majorităţii parlamentare, nici al Guvernului„, a subliniat Ponta.

În ceea ce priveşte Consiliul European din 28 iunie, Ponta a precizat că oricine ar merge din partea României trebuie să aibă un mandat.

„Ceea ce stabilim pe plan intern stabilim. Nu ne facem de râs la Bruxelles să mergem mai mulţi şi să vorbim pe şapte voci. Consiliul European este pe 28 iunie. Până la Consiliul European – asta o să discutăm şi azi – trebuie să stabilim foarte clar: oricine merge trebuie să aibă un mandat să reprezinte România. Nu mergi de capul tău nici Băsescu, nici Ponta, nici altcineva nu merge să se reprezinte pe el, merge să reprezinte un mandat al României acolo”, a spus Ponta.