Ponta se întâlneşte cu Băsescu: Mă bazez pe experienţa sa de negociator ca să obţină mai mulţi bani

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va avea o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu pe marginea poziţiei României la Consiliul European la care se va decide bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020. Invocând posibilitatea ca România să primească mai puţini bani decât în varianta de buget propusă de Comisia Europeană, Ponta a spus: "Mă bazez pe experienţa sa de negociator ca să obţină cât mai mulţi bani."

05 feb. 2013, 08:40
Ponta se întâlneşte cu Băsescu: Mă bazez pe experienţa sa de negociator ca să obţină mai mulţi bani

Întâlnirea dintre premier şi preşedinte va avea loc în cursul zilei de marţi.

Subiectul principal este, raportat la ceea ce am discutat şi ieri cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, poziţia României cu privire la exerciţiul financiar european în perioada 2014-2020„, a spus Victor Ponta.

Ponta a arătat că există posibilitatea reală ca României să-i fie alocaţi mai puţini bani decât în varianta de buget propusă iniţial de către Comisia Europeană. „În varianta Comisiei, România are o alocare bună spre foarte bună: 48 de miliarde de euro. Dacă nu-i obţinem pe toţi, important e să pierdem cât mai puţin. Una e să pierzi un miliard de euro, alta e 10 miliarde”, a afirmat şeful Guvernului.

El a arătat va discuta cu preşedintele şi chestiuni precum eligibilitatea TVA pentru finanţare din fonduri europene, nivelul plăţilor pe suprafaţă în agricultură şi poziţia României faţă de aceste probleme. „După cum ştiţi, preşedintele va merge la Consiliul European şi mă bazez pe experienţa sa de negociator ca să obţină cât mai mulţi bani„, a spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că a avut vineri o discuţie telefonică cu premierul Victor Ponta legată de vizita acestuia la Bruxelles, urmând ca amândoi să discute din nou marţi, înainte de şedinţa CSAT.