Victor Ponta se întâlneşte după-amiază cu delegaţia FMI, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale

Victor Ponta se întâlneşte, ora 15.30, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii delegaţiei comune a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, transmite Agerpres. 

03 feb. 2014, 09:35
Victor Ponta se întâlneşte după-amiază cu delegaţia FMI, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale

Preşedintele Traian Băsescu a primit duminică, la Palatul Cotroceni, delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, CE şi Banca Mondială, şeful statului transmiţând că nu susţine introducerea unei accize suplimentare pentru benzină şi motorină, deoarece nu o consideră necesară.

Recent, premierul a anunţat că introducerea accizei de 7 eurocenţi ar putea fi din nou amânată, cu încă trei luni, dar numai pentru motorină, Ponta afirmând că această variantă poate fi luată în calcul dacă se dovedeşte că este viabilă din punct de vedere economic.

Marţi, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul nu poate renunţa la introducerea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi deoarece bugetul deja aprobat nu poate fi redeschis şi nici închis fără această taxă, afirmă premierul Victor Ponta, care susţine că acest punct de vedere i-a fost transmis şi preşedintelui Traian Băsescu de Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

El a adăugat că este dreptul preşedintelui să decidă dacă, în aceste condiţii, nu va semna din nou memorandumul cu FMI.