Ponta: Sper ca zilele acestea să avem un nou ministru la Transporturi VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că aşteaptă decizia PNL privind succesorul lui Relu Fenechiu la Transporturi. Întrebat dacă va accepta nominalizarea lui Ovidiu Silaghi în condiţiile în care ANI a făcut recurs la decizia de achitare a sa în procesul privind incompatibilitatea liberalului, Ponta a spus că nu vede de ce o achitare ar trebui să fie o problemă pentru Silaghi. Potrivit România TV, Silaghi a mers luni la amiază la Palatul Victoria.

15 iul. 2013, 10:34
Ponta: Sper ca zilele acestea să avem un nou ministru la Transporturi VIDEO

Întrebat când va fi desemnat viitorul ministru al Transporturilor, Victor Ponta a răspuns: „Sper cât mai repede să avem un ministru. Eu doar gestionez împreună cu secretarul de stat. Ei se ocupă efectiv, eu doar girez politic (…) Sper că zilele acestea, când avem şi o decizie a PNL”.

Ponta a fost invitat să comenteze ipoteza numirii lui Ovidiu Silaghi, ANI declarând recurs la decizia prin care deputatul liberal a fost achitat de acuzaţia de incompatibilitate. „Ştiu că a fost achitat în primă instanţă. Dacă dumneavoastră consideraţi că achitarea este o problemă…”, a spus Ponta.

El a susţinut că simpla trimitere în judecată nu este suficientă pentru ca unei persoane să i se blocheze accesul la o funcţie publică de importanţa celei ministeriale, premierul preferând ca decizia referitoare la numirea miniştrilor să se ia doar în funcţie de hotărârea pronunţată de către o instanţă.

„Acuzarea de către procuror are aceeaşi valoare ca şi apărarea de către avocat”, a spus Ponta arătând că ar trebui statuat şi prin lege ca un demnitar să fie obligat să părăsească postul dacă o instanţă îl condamnă.

În ce priveşte procedura de desemnare a viitorului ministru, Ponta a precizat că ţine legătura cu Crin Antonescu şi cu vicepremierul Daniel Chiţoiu, cel care-i coordonează pe miniştrii liberali. „Trebuie să vorbesc şi cu preşedintele”, a declarat premierul spunând că nu doreşte să facă o nominalizare înainte de a o discuta cu şeful statului.

Victor Ponta a mers luni la Ministerul Transporturilor pentru a participa la o şedinţă a conducerii acestui minister. „Am vrut să dau un mesaj foarte clar că se continuă activitatea la Ministerul Transporturilor”, a afirmat şeful Guvernului.