Ponta spune că noul şef ANAF, numit de Ungureanu, va fi păstrat dacă atinge criterii de performanţă

Noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), numit de fostul Guvern Ungureanu, va fi menţinut în funcţie dacă îndeplineşte criteriile de performanţă, a declarat premierul Victor Ponta la emisiunea "După 20 de ani" la PRO TV.

RomaniaTV.net
13 mai 2012, 15:40
Ponta spune că noul şef ANAF, numit de Ungureanu, va fi păstrat dacă atinge criterii de performanţă

„Cred că fostul premier Ungureanu a început un lucru bun la ANAF, printr-un proces de reducere a evaziunii fiscale şi de colectare mai bună a veniturilor la buget, motiv pentru care noul şef ANAF rămâne în funcţie dacă va îndeplini aceste criterii de performanţă”, a spus Ponta.

La jumătatea lunii aprilie, Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea ANAF pentru neîndeplinirea ţintei impuse de fostul premier Ungureanu, de colectare în două luni a unor venituri suplimentare de 1,5% din PIB prin combaterea evaziunii fiscale, şi înlocuit cu Şerban Pop.

Pop, a mai lucrat în conducerea instituţiei pentru un an, ca vicepreşedinte în mandatul Guvernului Tăriceanu, după ce ocupat şi postul de director de cabinet al ministrului Finanţelor Mihai Tănăsescu, în Guvernul Năstase.

După plecarea lui Tănăsescu din postul de ministru al Finanţelor, odată cu predarea de către PSD a guvernării, Şerban Pop a lucrat ca avocat în cabinet individual.