Ponta: Sunt interese din afară ca România să nu redeschidă mineritul VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, la România TV, că există "interese" din afara României ca România să nu-şi redeschidă mineritul şi să nu capete independenţă din punct de vedere al gazelor.

RomaniaTV.net
17 sept. 2013, 18:51
Ponta: Sunt interese din afară ca România să nu redeschidă mineritul VIDEO

Victor Ponta a spus, într-o intervenţie telefonică la România TV, că pe marginea proiectului Roşia Montană există cu siguranţă mai multe interese, atât interne, cât şi externe.

„Există interese economice din afara României ca România să nu-şi redeschidă mineritul, nu doar exploatarea aurului, şi să nu fie independentă economic din punct de vedere al gazelor. Există şi acest gen de influenţe. Din calitatea de prim ministru nu pot să fac publice informaţiile la care am acces”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a subliniat că este posibil ca anumiţi politicieni să aibă anumite interese financiare legate de demararea sau împiedicarea proiectului de exploatare de la Roşia Montană, însă a punctat că nu deţine informaţii concrete în acest sens.

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta: Antonescu este candidatul USL-ului. Fac toate eforturile pentru USL

„Am zis că e posibil să fie politicieni cu interese financiare. Este încă un motiv pentru care nu am vrut să ia decizia Guvernul, ci am zis mergeţi şi discutaţi în Parlament, să afle toată lumea, să se exprime toată lumea. Şi dl. Băsescu şi dl. Antonescu au spus să-l facă Guvernul; păi ori eşti contra, ori eşti pentru. Nu deţin în acest moment, ca prim ministru, informaţii că X, Ionescu sau Popescu a luat bani de la Roşia Montană. În schimb cred că aşa cum vedem şi în filmele americane, în faţa Comisiei – care va avea ca sarcină nu doar să se uite pe un proiect de lege perfectibil, ci să strângă toate datele din 1999 încoace – vor fi cerute date tocmai în acest sens, dacă există informaţii privind legături între partide, oameni politici şi o companie care are interese economice”, a punctat Victor Ponta, adăugând că este convins că sunt o mulţime de oameni politici importanţi care ar dori „să se facă proiectul Roşia Montană, dar să-l facă Guvernul şi ei să-l critice la televizor”.