Ponta susţine trecerea porturilor de la Dunăre în administrarea locală

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Galaţi, că susţine ideea trecerii porturilor de la Dunăre în administrarea locală, precizând că proiectul privind portul Tulcea se află în lucru şi va fi adoptat în curând.

RomaniaTV.net
10 mai 2014, 14:44
Ponta susţine trecerea porturilor de la Dunăre în administrarea locală

Premierul şi-a exprimat încrederea că prin trecerea portului în administrarea Consiliului Judeţean Tulcea acesta se va dezvolta prin accesarea de fonduri europene, proiect valabil şi pentru celelalte porturi dunărene din ţară, cu excepţia celor din Galaţi şi Brăila.

‘Susţin această idee. La Galaţi nu e cazul, pentru că cele mai multe facilităţi sunt private. Este vorba despre portul Tulcea, care nu are o capacitate de dezvoltare în viitor şi cred că, fiind la CJ Tulcea, va putea să acceseze fonduri europene. Vorbim şi de celelalte porturi – cu excepţia Galaţiului şi Brăilei – la Dunăre care, printr-un management şi o implicare din partea autorităţii locale şi prin accesarea fondurilor prin proiecte europene – Strategia Dunării, Programul Operaţional Regional – pot să le dezvolte în continuare, să le facă active’, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Premierul a vorbit şi despre unele proiecte guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii portuare, în contextul necesităţii dezvoltării economice a Galaţiului, greu încercat din punct de vedere economic şi social în ultimii 20 de ani.

‘Ideea este că în Galaţi, dincolo de a păstra activitatea celor din ArcelorMittal, avem şi alte investiţii menite să compenseze schimbarea economică prin care a trecut Galaţiul în ultimii 20 ani. Vorbim de dezvoltarea facilităţilor portuare, astfel încât traficul dinspre UE, dar şi dinspre Ucraina şi Republica Moldova să creeze locuri de muncă şi capacitatea intermodală de transport de mărfuri. Galaţiul e unul dintre cele mai afectate oraşe din ţară de schimbările economice de după ’90, dar peste tot în Europa s-au produs schimbări – în Franţa, Germania s-au pierdut locuri de muncă. Cu atât mai mult este obligaţia Guvernului de a sprijini proiecte de infrastructură, pentru înfiinţarea de noi locuri de muncă şi pentru a da speranţă noii generaţii din această regiune’, a afirmat Victor Ponta.

Premierul s-a aflat, sâmbătă, la Galaţi, unde a efectuat o vizită de lucru la ArcelorMittal, a participat la Prefectura Galaţi la prezentarea proiectului ,,Terminalul intermodal şi conexiunile interioare ale Portului Galaţi’, dar şi la lansarea candidaţilor pentru europarlamentare de la Sala Sporturilor.

Victor Ponta a fost însoţit de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, dar şi de miniştrii Rovana Plumb, Eugen Teodorovici, Nicu Bănicioiu şi Răzvan Cotovelea.