Ponta: Tăriceanu l-a sunat pe Antonescu din biroul meu, dar nu am negociat nimic cu nimeni

"Decizia PNL şi a lui Antonescu de a ieşi de la guvernare este foarte clară", a spus Victor Ponta după apelul lui Antonescu către premier "să ia act de decizia ireversibilă a PNL". Ponta a confirmat că a avut o discuţie cu fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi că acesta l-a sunat pe Antonescu chiar din biroul lui.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 16:55
Ponta: Tăriceanu l-a sunat pe Antonescu din biroul meu, dar nu am negociat nimic cu nimeni

„N-am negociat absolut nimic cu domnul Tăriceanu. M-am văzut cu domnul Tăriceanu pentru a-i confirma şi domniei sale lucrul pe care îl confirm fiecărui membru al Partidului Naţional Liberal (PNL), începând cu preşedintele Antonescu, şi anume că, din punctul meu de vedere, evident că am înţeles şi am pus în practică decizia de aseară a PNL, dar din punctul meu de vedere, în orice moment există o voinţă politică de refacere a USL, incluzând aici candidatul comun la prezidenţiale din partea PNL, o guvernare comună, toate celelalte lucruri, din partea noastră există această disponibilitate totală. Asta i-am confirmat domnului Tăriceanu, ceea ce confirm oricărui membru al PNL, pentru că e o relitate”, a spus Ponta într-o intervenţia telefonică la România TV

Premierul a adăugat că este deschis oricând să aibă discuţii cu Crin Antonescu, pe orice temă, chiar dacă PNL este acum în opoziţie. Ponta a mai spus că miercuri a avut discuţii cu mai multe grupuri pentru formarea unui nou guvern, cu excepţia PDL. 

Citeşte şi: Crin Antonescu, APEL către Victor Ponta: Îi cer premierului să ia act de decizia ireversibilă a PNL

De asemenea, premierul Ponta a confirmat şi faptul că Tăriceanu l-a sunat pe Crin Antonescu din biroul lui de la Palatul Victoria, dar a refuzat să spună ce au discutat cei doi liberali.

Crin Antonescu a declarat că „e un moment trist, acela de a vedea un fost preşedinte, un fost prim-ministru, un om respectat, să acţioneze într-o poziţie jenantă, acela de client aspirat, la uşa domnului Victor Ponta”. 

Declaraţia vine după ce Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit miercuri cu premierul Victor Ponta şi i-a cerut să-și țină toate angajamentele luate în cadrul USL față de PNL, respectiv menținerea tuturor pozițiilor în structurile centrale și locale, listele comune la Parlamentul European, cât și susținerea unui candidat liberal la Președinția României.