Ponta: Toate instituţiile îmi cer măriri de personal. Prioritatea este să angajăm medici şi profesori

Premierul Victor Ponta a declarat luni, în cadrul unei emisiuni televizate, că toate instituţiile statului îi cer măriri de personal, dar că există anumite priorităţi.

07 oct. 2013, 18:22
Ponta: Toate instituţiile îmi cer măriri de personal. Prioritatea este să angajăm medici şi profesori

Primul ministru Victor Ponta a declarat că prioritar este să se facă angajări în sistemul sanitar şi în educaţie, cu toate că multe instituţii solicită deblocarea de posturi.

„Toate instituţiile, peste tot, îmi cer măriri de personal, vă spun sincer. Dar noi avem nişte priorităţi, nu vom mări numărul de procurori şi agenţi pentru agenţia lui Kovesi. Priorităţile noastre sunt să facem angajări în sistemul sanitar şi în educaţie, să aducem mai mulţi medici şi profesori în sistem”, a spus Ponta, la Antena 3.

VEZI SI: Ponta: Preşedintele nu mai are nici legitimitatea, nici interesul de a se mai bate pentru România

Victor Ponta a explicat de ce nu se pune problema de suplimentări de posturi la DNA. „Nu se face, pentru că – nu ştiu exact ce s-a cerut, cum s-a cerut, nu a ajuns încă pe masa Guvernului – dar dacă e vorba de suplimentări de posturi, eu am o opinie foarte clară şi priorităţi clar stabilite. Deocamdată, există personal suficient”, a spus Ponta.

Un proiect de hotărâre de guvern lansat în dezbatere publică, joi, de Ministerul Justiţiei relevă că organigrama Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ar urma să fie mărită cu 50 de posturi pentru investigatori sub acoperire şi ofiţeri de filaj şi de recuperarea creanţelor.

Cele 50 de posturi sunt necesare, după cum se cum precizează în nota de fundamentare a proiectului, pentru Serviciul de recuperare a creanţelor (20 ofiţeri de poliţie judiciară), Serviciul de filaj (12 ofiţeri de poliţie judiciară, constituiţi în două echipe complete de supraveghere operativă) şi Serviciul de investigatori sub acoperire (18 ofiţeri de poliţie judiciară).

Cei 20 de ofiţeri din Serviciul de recuperare a creanţelor „vor efectua investigaţii financiare în vederea identificării de bunuri asupra cărora pot fi luate măsuri asigurătorii în dosarele complexe instrumentate de DNA (3.578 de dosare soluţionate în cursul anului 2012, în care au fost întocmite 234 rechizitorii şi au fost trimişi în judecată 828 inculpaţi)”, se mai arată în nota de fundamentare.