Ponta: Toate pensiile vor fi indexate cu 3,67%, din 2014 VIDEO

Toate pensiile vor fi indexate cu 3.67% în 2014, a anunţat premierul Victor Ponta, la România TV. Şeful Executivului a declarat că 52 de miliarde de lei din bugetul consolidat al României pe 2014 vor fi alocaţi pentru pensii, alţi 20 de miliarde de lei urmând a fi plătiţi pentru asistenţă socială.

RomaniaTV.net
14 nov. 2013, 17:05
Ponta: Toate pensiile vor fi indexate cu 3,67%, din 2014 VIDEO

„52 de miliarde de lei din bugetul consolidat, bugetul de asigurări sociale şi transferuri sunt banii pentru pensii, pentru pensionari. Din acestea, dacă nu mă înşel, 13 miliarde de lei sunt din bugetul de stat, transfer. Adică ceea ce nu este în bugetul asigurărilor sociale, dar, per total, 52 de miliarde de lei plătim pensii”, a precizat premierul .

Victor Ponta a adăugat că alte „20 de miliarde de lei sunt plăţile de asistenţă socială, toate tipurile de asistenţă socială, şomaj, ajutoare, încălzire, însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi, tot ceea ce înseamnă asistenţă socială”.

„Din acest punct de vedere, suma este foarte mare, într-adevăr, 20 de miliarde de lei, dar suntem pe ultimul loc în UE la procentul din buget pe care-l acordăm asistenţei sociale”, a subliniat premierul.