Ponta: Toţi miniştrii au fost pentru proiectul Roşia Montană. Am discutat cu Antonescu toate aspectele

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că la nivelul Guvernului toţi miniştrii au fost pentru proiectul Roşia Montană, dar şi că a discutat cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, toate aspectele care ţin de acest subiect, precizând că respectă "decizia politică" a liberalilor.

RomaniaTV.net
10 sept. 2013, 16:58
Ponta: Toţi miniştrii au fost pentru proiectul Roşia Montană. Am discutat cu Antonescu toate aspectele

Premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă a discutat cu ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, pe acest subiect din moment ce acesta s-a pronunţat la nivelul grupului PNL împotriva proiectului.

În Guvern absolut toată lumea şi-a dat avizul. Că după aceea s-a luat o decizie politică…nu e nimic (…) Toţi miniştrii au fost în şedinţa de Guvern, au fost pentru. Am discutat şi cu domnul Antonescu, inclusiv vineri, însă decizia politică de luni o iau…iau act de ea şi o respect„, a răspuns Ponta.

Citeşte şi Ponta, despre protestele faţă de Roşia Montană: Mă mândresc că nu au degenerat

De asemenea, el a precizat că se îndoieşte că „cineva” luni seară ştia proiectul de lege şi detaliile acestuia.

Totodată, Ponta a fost întrebat care sunt miniştrii PNL, în afara ministrului Culturii, Daniel Barbu, care şi-au exprimat susţinerea în Guvern pentru proiectul Roşia Montană.

Citeşte şi Sindicaliştii de la Roşia Montană către Antonescu: Românii vor să muncească, nu să protesteze

Nu există miniştri PNL. Pentru mine există miniştri ai Guvernului României, toţi facem parte din USL şi este Guvernul USL, aşa cum au votat oamenii. Proiectul de lege a fost prima dată, în primă lectură pentru Guvern la sfârşitul lunii iulie prezentat de domnul Şova, în primă lectură. S-au făcut observaţii, au avut loc discuţii, după care a fost adoptat pe 27 august ca proiect de lege şi trimis spre Parlament„, a răspuns Ponta.

El a mai fost întrebat dacă a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu, pe marginea nivelului despăgubirilor posibile la care ar putea fi obligat statul român în cazul proiectului Roşia Montană.

Citeşte şi Ponta: Investiţiile şi posibilele pierderi de la Roşia Montană sunt evaluate de companie la 2 miliarde dolari

Am discutat de mai multe ori cu domnia sa toate aspectele care ţin de proiectul Roşia Montană, am decis împreună să avem o comisie de dezbatere în Parlament pe această temă, însă am înţeles că luni, în baza protestelor publice, decizia domnului Antonescu şi a PNL a fost de a vota împotrivă şi nu am nicio altă soluţie decât să respect această decizie a lor„, a răspuns Ponta.

Citeşte şi CTP, despre decizia lui Antonescu în privinţa Roşiei Montane: Un gest absurd, explicaţii penibile